Petržalka - Veľkonočné stretnutie so ZLND

Občianske združenie „Zober loptu, nie drogy“ v spolupráci s mestskou časťou Bratislava – Petržalka usporiadali v piatok 4. apríla ďalší ročník Veľkonočného stretnutia so ZLND, na ktorom si zmeralo sily viac ako 140 prvákov a druhákov z 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Petržalky a Rusoviec.

Športová hala na Prokofievovej ul. sa zaplnila malými športovcami, ktorí vo výbornej športovej atmosfére súťažili v pohybových súťažiach a hrách. Žiakom sa Veľkonočný turnaj mimoriadne páčil, o čom svedčilo aj ich nefalšované nadšenie pre pohyb, šport a hry. Podporovali ich aj učitelia, ktorí počas celého školského roka pripravovali svojich žiakov v krúžkoch pohybovej prípravy. Pri organizácii podujatia pomáhali aj hráči školského športového klubu BSC Bratislava z družstva deviatakov. Prváci a druháci chceli predviesť svoju pohybovú zdatnosť, súťažili zo všetkých síl a na záver ich potešili sladké odmeny a malé občerstvenie.
Počas prestávky medzi prvou a druhou časťou sa žiakom predstavila skupina gymnastov so švihadlami z Rope Skipping Academy vedená Mgr. Pavlínou Hadovou, predsedníčkou tohto občianskeho združenia.

Tohoročné Veľkonočné stretnutie žiakov petržalských a rusovských škôl navodilo u detí atmosféru jari a veselých hier a umožnilo porovnať si svoje výkony s rovestníkmi. Deti odchádzali vysmiate a s plnou náručou zážitkov, novými tričkami a sladkými odmenami.
Víťazom boli všetky detičky, ktoré si dnes schuti zašportovali a pritom sa aj zabavili.