Športový deň so ZLND - Vyhodnotenie a výsledky

Športový deň so „Zober loptu, nie drogy“

Podujatie Športový deň so ZLND bolo vyvrcholením celoročnej práce a snaženia celého tímu projektu „Zober loptu, nie drogy“. Dúfame teda, že sa Vám celý program, ktorého súčasťou boli turnaje, vystúpenie kapely, freestylovej skupiny a súťaže, páčil. Našou snahou bolo, aby ste si pred vianočnými sviatkami mohli trochu zašportovať a zároveň sa spoznať s kolektívmi, ktoré sa počas uplynulého roka zapojili do projektu. Veľmi nás teší nevídaný záujem družstiev o možnosť zúčastniť sa tohto podujatia, o čom vypovedá aj účasť. Na podujatí sa zúčastnilo, či už ako diváci alebo súťažiaci, viac ako 1500 detí z celého Slovenska.

Atmosféra, ktorú ste vytvorili, bola skutočne skvelá. Športovci predvádzali výkony, na ktoré sa bolo radosť pozerať a v duchu fair-play s troškou štipkou súťaživosti a rivality bojovali o víťazstvá tak, ako sa patrí. Diváci vytvorili búrlivú kulisu (predovšetkým účastníci zo Starej Ľubovne), za čo im vyslovujeme slová vďačnosti. Súťažami sme chceli do diania zapojiť aj divákov a veríme, že sa Vám páčili. Rovnako ako vystúpenia kapely a chlapcov z freestylovej skupiny Hands Up Crew, ktorí predvádzali svoju ekvilibristiku s loptou. Sladká odmena na konci neminula nikoho a spolu s krajskou koordinátorkou prevencie kriminality pani PhDr. Martinou Pastorovou odovzdal ceny riaditeľ OZ „Zober loptu, nie drogy“ pán Damián Exner. Potom sa už účastníci a diváci mohli presunúť do STEEL Arény na euroligový zápas medzi Good Angels Košice a Tango Bourges Basket.

I napriek prehre „anjelok“ veríme, že to bol pre Vás nevšedný a mimoriadny zážitok a týmto spôsobom sa Vám všetkým chceme poďakovať za všetko úsilie, snahu a pomoc, bez ktorej by sme nedokázali projekt rozšíriť na celé Slovensko. Takže ešte raz veľká vďaka všetkým účastníkom, divákom, učiteľom, koordinátorom, spolupracovníkom a rovnako podporovateľom.

Osobitné „ďakujeme“ by sme radi vyslovili všetkým naším partnerom, mestu Košice, MV SR a rovnako MŠ SR a samozrejme vedeniu Infiniti Arény spolu s basketbalovým klubom Good Angels Košice, ktorý našim účastníkom umožnil byť na zápasoch najprestížnejšej ligy v Európe akou Euroliga je.

A na záver…
Aby sa nezabudlo, v duchu hesla „Nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa“, pridávame výsledky. Všetkým zúčastneným ešte raz ĎAKUJEME.

Minihádzaná

 ZápadStredVýchodSkóreBody
Západ---4 : 34 : 18 : 46
Stred3 : 4---4 : 57 : 92
Východ1 :45 : 4---6 : 84

Florbal

 ZápadStredVýchodSkóreBody
Západ---0 : 51 : 41 : 92
Stred5 : 0---1 : 36 : 34
Východ4 :13 : 1---7 : 26

Futsal

 ZápadStredVýchodSkóreBody
Západ---2 : 00 : 42 : 44
Stred0 : 2---1 : 2 p.p.1 : 42
Východ4 :12 : 1 p.p.---6 : 25

Basketbal

 ZápadStredVýchodSkóreBody
Západ---7 : 63 : 1110 : 173
Stred6 : 7---2 : 118 : 182
Východ11 : 311 : 2---22 : 56

Tabuľka umiestnenia

P. č.Región∑ bodov
1.Východ21
2.Západ15
3.Stred10