Košice Škôlkárska olympiáda

OZ „Zober loptu, nie drogy“ v spolupráci s MŠ Šafarikovou usporiadali 7. júna zábavné športové podujatie pre najmenších. Na školskom dvore sa stretli oteckovia a ich ratolesti, aby formou športových súťaží oslávili blížiaci sa Deň otcov. V záhrade materskej školy boli pre nich pripravené tri športové stanovištia, štvrté stanovište bolo usporiadané na spoluvytváranie darčeka pre otca a piate stanovište bolo venované čakajúcim mamkám. Celé popoludnie sa areálom škôlky rozliehal detský krik a smiech, nechýbala zábava a úsmev na tvárach všetkých detí a ich rodičov.

1. Stanovište – OCO NEVYSYP MA !
Pomôcky : 2 – 3 fúriky, prekážky
Priebeh : Otcovia si posadia svoje ratolesti do fúrika a spolu budú musieť prejsť vyznačenú trasu pomedzi prekážky.

2. Stanovište – DLHOČIZNÝ SKOK
Pomôcky : meracie pásmo, tabuľa na zapisovanie (hobra, papier, krieda)
Priebeh : Skoky znožmo z miesta – prvý skok skočí otec, od jeho doskoku dieťa a spočítava sa celková dĺžka skoku.

3. Stanovište – VYSTRIEĽAME SI PREKVAPENIE
Pomôcky : balóny, papieriky s číslami, reklamné a propagačné darčeky , drevené palice – spadnuté konáre, špagát
Priebeh : Otec si dá dieťa na ramená – na koníka a dieťa sa bude snažiť s palicou prasknúť jeden nafúknutý balón, v ktorom je na papieriku číslo a podľa čísla si vyzdvihne darček.

4. Stanovište – SPOLOČNÝ DARČEK
Pomôcky : reklamné tričká, farby na textil, prístup k vode, uteráky, solvina – tekuté mydlo, veľké stoly a stoličky, obrusy na stoly, kuchynské utierky
Priebeh : Balkón 2. triedy – Keď mamkám vytvárame na oslavy darčeky, zaslúžia si ho aj otcovia. Čo krajšie môže byť ako spoločne vytvorené tričko s odtlačkami rúk otca a jeho detí.
Po dokončení tričiek bude možnosť odfotiť sa spolu školským fotoaparátom a neskôr vytlačenie fotografií.

5. Stanovište – MAMKY MAJÚ VOĽNO
Pomôcky : lavičky, deky, káva, jednorazové poháre, cukor, čaj (aj pre deti), varné kanvice,
Priebeh : Balkón 1. triedy – Nezabudli sme ani na naše mamky, ktoré čakajú pri príjemnom spoločnom posedení s ostatnými mamkami na lavičkách a dekách povedľa a majú chvíľu voľna a pozorujú hry otcov s deťmi, veselo im fandia.