Letanovce Minifutbal - Propozície

I. Všeobecné ustanovenia

Organizátor : OZ „Zober loptu, nie drogy“, Špeciálna základná škola Letanovce (Slovenského raja 16, Letanovce)

Termín konania : 31. máj 2013

Miesto konania : Obecné futbalové ihrisko Letanovce.

Prezentácia : 8:00 – 8:45

Začiatok turnaja : 9:00 hod.

II. Organizačné zabezpečenie

Riaditeľ turnaja : PaedDr. Monika Chroustová

Rozhodcovia : Zabezpečí organizátor.

Úhrada Nákladov :
- cestovné uhrádza vysielajúca organizácia,
- vecné ceny pre prvé tri miesta zabezpečí organizátor,
- stravu pre súťažiacich zabezpečí organizátor.

Poistenie : Podujatie nie je poistenie, za zdravotný stav hráčov zodpovedá vysielajúca organizácia.

Poznámka :
Na turnaj nesmú nastúpiť žiaci, ktorí ukončili povinnú školskú dochádzku. V prípade nedodržania tejto podmienky bude družstvo diskvalifikované!!!

III. Technické ustanovenia

– štartovné je 2 eurá na hráča, pričom štartujú žiaci ŠZŠ na základe predloženej súpisky s dátumom narodenia, potvrdenej riaditeľom školy (podpis a pečiatka školy),
- hrací systém je každý s každým, ihrisko je rozmermi určené pre malý futbal , družstvá budú v počte 5 hráči, 1 brankár a 2 náhradníci v jednotných dresoch,
- hrací čas je 2×10 minút v súlade s pravidlami malého futbalu.

Kritéria pre konečné umiestnenie

– pri rovnosti bodov rozhoduje pomer gólov,
- na záver turnaja sa vyhodnotí najlepší strelec a najlepší brankár turnaja,
- za zdravotnú spôsobilosť súťažiacich zodpovedá vysielajúca organizácia,
- dozor nad svojimi žiakmi vykonávajú vedúci družstiev,
- možnosť občerstvenia bude zabezpečená na ihrisku,
- prihlášku je možné zaslať do 24. mája 2013 na adresu školy alebo telefonicky (tel. kontakt : ŠZŠ Letanovce 053/4298643),
- informácie u Mgr. Ladislava Wzoša,
- do stanoveného termínu sa je potrebné zaregistrovať a vyplniť formulár TU.

Pravidlá minifutbalovej interligy

1. Počet hráčov
Družstvo tvorí 13 hráčov. Hrajú piati hráči a brankár (5+1). Náhradníci striedajú kedykoľvek z vopred určeného miesta. Porušenie sa trestá ŽK. Strieda sa tak, že najprv zíde dole prvý hráč a potom ide na ihrisko druhý hráč.

2. Hrací čas
Hrá sa 2×20 minút hrubého času so striedaním strán s 5 minútovou polčasovou prestávkou.

3. Rozohrávanie
Pri otvorení hry sa rozohráva zo stredovej čiary, takisto aj keď družstvo dostane gól. Priame voľné kopy sú za úmyselné hranie rukou a fauly. Brániaci sa hráči musia byť od miesta rozohrávania lopty vo vzdialenosti 5 metrov. Keď brániace sa družstvo prekopne loptu za svoju bránku alebo sa lopta dotkne zadnej siete, zahráva útočiace družstvo kop z rohu. Ak sa lopta dostane do autu zahráva družstvo, ktoré to nezavinilo, kop z miesta opustenia ihriska. Gól platí z celého územia ihriska a platí aj zo zahratia autu.

4. Hra brankára
Brankár chytá loptu do rúk iba vo vyznačenom pokutovom území. Loptu môže rozohrať rukou i nohou. Brankár nesmie pri spätnej prihrávke spoluhráča (malá domov) chytiť loptu do rúk, okrem prihrávky hlavou. V opačnom prípade sa nariaďuje nepriamy kop z hranice pokutového územia.

5. Pokutový kop
Priestupky, za ktoré rozhodca nariaďuje voľný kop, proti hráčom brániaceho družstva v pokutovom území sa nariaďuje pokutový kop v prospech útočiaceho družstva. Pokutový kop sa realizuje zo značky pokutového kopu. Postavenie mimo hry („ofsajd“) neplatí.

6. Zakázaná hra a nešportové správanie
Rozhodca pri druhej ŽK hráča vylúči. Vylúčený hráč sa do hry nemôže vrátiť. Po 2 minútach nastúpi na jeho miesto náhradník. Rozhodca pri hrubom faule udeľuje ČK a taktiež pri úmyselnej ruke v pokutovom území a nešportovom správaní sa. Pri vylúčení brankára na dve minúty ho nahrádza hráč z poľa.

7. Rozhodcovia
Každé družstvo musí mať rozhodcu, ktorý bude delegovaný na zápas. Čakacia doba na zápas je 10 minút. Na zápas musia nastúpiť družstvá minimálne v počte šiestich hráčov. Ak klesne počet hráčov na štyroch, rozhodca ukončí zápas. Pred zápasom rozhodca prekontroluje obuv hráčov , a ak zistí že niektorý má lisované alebo kolikové kopačky nepripustí ho do hry! Rozhodca je povinný odovzdať zápis o stretnutí poverenej osobe. Za nenastúpenie na zápas dostáva družstvo tri mínusové body. Za dvojnásobné nenastúpenie družstva na zápas je družstvo vylúčené zo súťaže. Za šesť mínusových bodov bude družstvo vylúčené zo súťaže. V prípade zmeny termínu odohratia zápasu mužstvo po dohode so súperom a rozhodcom tieto skutočnosti oznámi najneskôr v stredu do 18.00 hodiny v týždeň kedy sa tento zápas mal odohrať. Pri nedodržaní tohto pravidla alebo nesúhlase súpera ostáva v platnosti termín podľa vylosovania. V prípade sporných udalosti zasadne disciplinárna komisia zložená z vedúcich mužstiev a vo veci rozhodne. Zápisy o stretnutí odovzdať hneď po zápase určenej osobe.

Kontakt :
Bc. Jakub Exner – jakub.exner@zoberloptu.sk
Ing. Matej Macicha – matej.macicha@zoberloptu.sk