Košice Minibasketbalová liga 2018/2019 - Vyhodnotenie V. kola, Kategória - mladšie

MLADŠIE NÁDEJE ODOHRALI MARCOVÉ KOLO V MBL

V nedeľu 3.3. 2019 sa uskutočnilo piate kolo v projekte MBL. Možnosť využiť tento turnaj bola ponúknutá všetkým deťom s ročníkom narodenia 2009 a mladší, ktoré si tak mohli zašportovať a postupne budovať svoj vzťah k basketbalu. Pozvanie do telocvične na ZŠ Mateja Lechkého v Košiciach prijali zástupcovia týchto družstiev:

ZŠ Drábova „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
ZŠ Drábova „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
Alejová „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
Alejová „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
SZŠ Palackého „A“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
SZŠ Palackého „B“ (dievčatá) Young Angels Academy Košice
ZŠ Janigová (dievčatá) Young Angels Academy Košice
ZŠ Čaňa „A“ (dievčatá) BA Čaňa
ZŠ Čaňa „B“ (dievčatá) BA Čaňa
ZŠ Dneperská (chlapci) ABOVIA 96 Košice
ZŠ Komenského „A“ (dievčatá) ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa
ZŠ Komenského „B“ (dievčatá) ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa
ZŠ sv. Gorazda (dievčatá) CBK Košice
ZŠ Ľudovíta Fullu „A“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Ľudovíta Fullu „B“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Ľudovíta Fullu „C“ (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Krosnianska 2 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Fábryho 44 (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Zlatá Rožňava (mix) Basket Rožňava

„Marcové kolo splnilo naše očakávania. Deťom sme ponúkli možnosť basketbalovej konfrontácie, pričom pre mnohé z nich to bol prvý turnaj, či basketbalový zápas. Spomienky si ony, ako aj ich rodičia určite uchovajú a postupom času sa k ním s úsmevom vrátia. Dokázali sme dať priestor na hru 19 družstvám, čím sme sa jasne priblížili možnostiam tejto telocvične. Z pohľadu histórie ligy sme dorovnali našu maximálnu účasť družstiev z Angels Arény zo dňa 14.5. 2017. Telocvičňa na ZŠ Mateja Lechkého v Košiciach vytvorila na dvoch hracích plochách priestor pre celkovú účasť 167 detí. Za takmer 9 hodín sa odohralo 30 stretnutí. Sú to síce len číselné prehľady, ktoré naznačujú masovosť, no o tú nám určite nejde. Našou snahou je dať priestor deťom v prípravkách, zažiť basketbal a vytvárať základ pre budúce súťažné družstvá z vybraných záujemcov o ďalšie pôsobenie v tomto športe. Už teraz sa s pokorou pozeráme na ďalšie výzvy, ktoré nám táto naša nezištná snaha o propagáciu basketbalu prinesie.

Cenu Basketlandu „You are the future” materiálnu a produktovú podporu, určenú pre vybraných najperspektív­nejších mladých hráčov, v rámci programu podpory talentovaných mladých basketbalistov a basketbalistiek získali Laura Galdunová (ZŠ Drábova), Tomáš Kiss (ZŠ Ľ. Fullu). Gratulujeme a tešíme sa na ich účasť na Basketland campe 2019”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák