Petržalka v pohybe - Mikulášske stretnutie 2018 - Vyhodnotenie

Mikulášske stretnutie žiakov petržalských základných škôl

10. ročníkom pokračoval úspešný projekt mestskej časti Bratislava-Petržalka pod názvom Petržalka v pohybe. V piatok 7. decembra 2018 si zmerali sily žiaci I. stupňa z 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka a Rusoviec. Tentoraz sa na stretnutí zúčastnilo 144 tretiakov a štvrtákov. V športovej hale na Prokofievovej ul. vo výbornej športovej atmosfére súťažili v pohybových súťažiach a hrách.

Už od prvého ročníka ZŠ sa žiaci pravidelne pripravujú v krúžkoch pohybovej prípravy na jednotlivých školách a už desiaty rok sa pravidelne stretávajú na podujatiach projektu Petržalka v pohybe dvakrát ročne. Do organizácie podujatia sa siedmy rok zapojilo aj nezisková organizácia Zober loptu, nie drogy, ktorá venovalo každému účastníkovi Mikulášskeho stretnutia farebné tričko a tak celá plocha športovej haly na Prokofievovej zakvitla rôznymi farbami. Pri organizácii podujatia už tradične spolupracovali a pomáhali členovia školského športového klubu BSC Bratislava. Športovú ukážku skákania cez švihadlo deťom predviedli členovia klubu Hore Rope pri ZŠ Gessayova so svojou vedúcou Mgr. Eleonórou Malíčkovou.

Mikulášske stretnutie žiakov ZŠ sa nieslo vo sviatočnej atmosfére, ktorú podporila aj účasť čertíkov z radov žiačok ZŠ Dudova s pani učiteľkou Leou Lenčešovou, ktorá ich na stretnutie pripravila. Žiaci a ich pedagógovia odchádzali zo športovej haly na Prokofievovej ul. vysmiati, s plnou náručou darčekov a krásnych zážitkov, pestrofarebnými tričkami a aj sladkými Mikulášskymi odmenami, ktoré si určte zaslúžili za svoje nadšené športové výkony a elán, s ktorým po celý čas súťažili.

Spracoval: Dr. R. Schnürmacher, odborný zamestnanec OŠaŠ