Michalovce Minibasketbal - Vyhodnotenie

Výsledky akcie Bav sa basketbalom a neber drogy 2018 v Michalov­ciach

Basketbalový klub 1.BK Michalovce v spolupráci s neziskovou organizáciou Zober loptu, nie drogy n.o. a mestom Michalovce zorganizovali vo štvrtok 29. novembra 2018 ďalší ročník podujatia pod názvom “Bav sa basketbalom a neber drogy”.

Štvrtkové dopoludnie patrilo basketbalu. Podujatie s podporou Zober loptu bolo už štvré v poradí. Raz sa podujatie uskutočnilo v spoluprácii s nádaciou Tesco. Už tradične v telocvični ZŠ Krymská v Michalovciach našli deti dobré podmienky na šport. Podujatia sa zúčastnilo šesť základných škôl z Michaloviec a jednej zo Sobraniec. Vytvorili 8 družstiev. ZŠ, Okružná mala na podujatí 2 družstvá. Každá škola vytvorila zmiešané družstvo chlapcov a dievčat. Spolu sa do aktivít zapojilo 80 detí. Prvú časť tvorili súťaže družstiev na čas v slalome s loptou, bez lopty, podávanie lôpt a nakoniec súťaž v streľbe. Následne odohrala každá škola po 2 basketbalové zápasy na základe náhodného žrebu. Každá súťaž bola bodovaná a následne dostali družstvá body aj za basketbalový zápas. Tento rok bolo podujatie určené pred deti narodené po 1.9.2007 a mladšie.

V basketbalových zápasoch bolo vidno ešte začiatočnícke prvky a chyby ale aj zápal pre hru a nasadenie. Deti počas zápasov usmerňoval aj kvalifikovaný rozhodca. Školy získali diplomy a účastnícke listy z podujatia. Družstvá na prvých troch miestach sme ohodnotili vecnými cenami a víťazné družstvo si odnieslo trofej. Akcia mala pozitívny priebeh a nielen po športovej stránke splnila svoj cieľ. Poďakovanie patrí Zober loptu, nie drogy, n.o. a ZŠ Krymská v Michalovciach, ktorá vytvorila výborné podmienky pre bezproblémový priebeh podujatia.

Minuloročné prvenstvo obhajovala ZŠ, Okružná ´A´ (6.ZŠ) pred ZŠ, Krymská (7.ZŠ). Tentokrát trofej ostala domácim konkrétne ZŠ, Krymská Michalovce (7.ZŠ). Víťazné družstvo získala celkovo spolu 21 bodov, keď sa im podarilo zvíťaziť až v troch disciplínach Na druhom mieste skončila domáca ZŠ, Okružná ´B´Michalovce (6.ZŠ) s 17 bodmi a na treťom mieste sa umiestnilo ZŠ, Školská (5.ZŠ) s 12 bodmi. Súboj o tretiu priečku bol tento rok veľmi vyrovnaný.

Širšiu fotogalériu z podujatia nájdte v krátkej dobe na stránke www.1bkmi.sk a na facebooku 1.BK Michalovce.

Výsledky basketbalových zápasov:

ZápasVýsledok
3.ZŠ – 6.ZŠ ´A´2 : 10
6.ZŠ ´B´ – 7.ZŠ0 : 26
ZŠ Sobrance – 8.ZŠ0 : 14
2.ZŠ ´A´ – 5.ZŠ3 : 8
3.ZŠ – 7.ZŠ0 : 14
6.ZŠ ´B´ – ZŠ Sobrance8 : 2
8.ZŠ – 2.ZŠ11 : 0
6.ZŠ ´A´ – 5.ZŠ0 : 2

Výsledky jednotlivých discipín:

Slalom bez lopty: 7.ZŠ, 2.ZŠ, 5.ZŠ, ZŠ Komenského 6 Sobrance, 6.ZŠ ´ B´
Slalom s loptou: 7.ZŠ, 6.ZŠ ´ B´, 2.ZŠ, 6.ZŠ ´A´, 8.ZŠ
Podávanie lôpt: 3.ZŠ, 6.ZŠ ´ B´, 8.ZŠ, 2.ZŠ, 6.ZŠ ´A´
Streľba: 7.ZŠ, 6.ZŠ ´B´,5.ZŠ, ZŠ Komenského 6 Sobrance