Petržalka v pohybe - Uličný basket 2018 - Vyhodnotenie

PETRŽALSKÝ ULIČNÝ BASKET 2018

V sobotu 9. júna 2018 sa uskutočnilo ďalšie sprievodné športové podujatie Dní Petržalky 2018 s názvom Petržalský uličný basket (PUB).
Vo vynovenom športovom areáli ZŠ Holíčska v Petržalke sa zišlo rekordných 275 aktívnych účastníkov, aby si zmerali sily, zabavili sa a aj ako diváci podporili svojich favoritov. Organizátori zo školského športového klubu B.S.C. Bratislava pripravili pre súťažiacich tradičné kategórie do 10 rokov, do 12 rokov, do 14 rokov a do 17 rokov a aj žiadanej kategórii Rodičia a deti, kde bolo zapojených 15 rodinných dvojíc. V už tradičnej kategórii „V.I.P. Old boys“ pre odchovancov klubu počas 30 ročnej existencie sa zišiel slušný počet 24 hráčov. S organizátormi spolupracovali najmä: Projekt „Zober loptu, nie drogy“ (tričká, občerstvenie), KZP Petržalka (ozvučenie) Pizza-Mizza (pizza), Match-ball s.r.o. (raut, kofola, nealko).
Kategória „Do 10 rokov“ bola pripravená pre deti z petržalských škôl, ktoré absolvovali celoročnú prípravu v projekte „Petržalka v pohybe“. Zúčastnilo sa 12 družstiev (48 detí) a ich nadšenie pre hru mohli obdivovať rodičia, učitelia i náhodní diváci spoza plota školy. Táto kategória sa znova osvedčila a organizátori počítajú s ňou aj do budúcnosti.
Aj tento rok organizátori pozvali „starých pánov“ – bývalých hráčov BSC Bratislava, ktorí pôsobili v družstvách klubu pod názvom Matador Bratislava, BSC Matador Bratislava, BSC Inter Bratislava a BSC Bratislava v od vzniku v roku 1984 dodnes. Povzbudzovali ich všetci ich nasledovníci a naopak, oni „fandili“ svojim nasledovníkom, medzi ktorými sú aj ich deti. To je pre organizátorov najväčšia odmena, lebo to svedčí o tom, že tréneri v BSC Bratislava odvádzajú dobrú prácu.

Autor: Dr. Róbert Schnürmacher