Petržalka v pohybe - Olympijsky festival nádejí 2018 - Vyhodnotenie

OLYMPIJSKY FESTIVÁL NÁDEJÍ PETRŽALKA 2018

Projekt OFN Petržalka je už druhý rok súčasťou európskeho projektu Erasmus+, Sport for Citizens a tiež celonárodného projektu SOV Olympijské festivaly Slovenska (OFS) a už po šiesty krát bol zaradený do multižánrového projektu mestskej časti Dni Petržalky. Mimoriadne je pozitívny fakt, že MČ Bratislava-Petržalka, ako jediná z mestských častí Bratislavy organizuje takýto projekt v spolupráci so Slovenským olympijským výborom, Krajským štábom OFS, Projektom „Zober loptu, nie drogy“, OZ Budúcnosť nádejí, Vivus, o.z., Petržalská plaváreň, ŠŠK BSC Bratislava, CCCentrum Kultúrnych zariadení Petržalky, Run for Fun, o.z.

Najväčším prínosom projektu je skutočnosť, že do jeho prípravy a realizácie sa zapojili všetky ŠKD petržalských ZŠ a ZŠ Vývojová z Rusoviec (zriaďovateľská pôsobnosť mestskej časti). Projekt sa uskutočnil v dňoch 4. – 9. jún 2018 a zúčastnilo sa ho 12 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti. Súťažilo sa počas 6 dní a to vždy v jednej disciplíne – súťažiach v cyklokrose, vo vybíjanej, v plávaní, v atletike, vo výtvarnej sútaži a minibasketbale. Súťažili žiaci I. stupňa základných škôl (ročníky 1. – 4.), zúčastnilo sa spolu 408 žiakov, pod vedením 120 pedagógov a viac ako 80 organizátorov.

Vďaka patrí aj VIP účastníkom jednotlivých podujatí z radov členov Olympijského klubu Slovenska na čele s PaedDr. Máriou Mračnovou, ktorá sa zúčastnila súťaže v atletike spolu s účastníkmi OH Ivetou Putalovou a Marcelom Lopuchovským, Ľuborovi Štarkovi (cyklokros), Alici Grofovej – Chladekovej (vybíjaná, plávanie, minibasket). Súťažiaci využili ich porítomnosť na autogramiády a rozhovory s nimi.

Za pomoc pri oranizovaní podujatia a pestrofarebné súťažné dresy patrí poďakovanie Projektu „Zober loptu, nie drogy“, za spolufinancovanie ďakujeme európskemu projektu Erasmus+, za zabezpečenie kvalitného ozvučenia všetkých podujatí patrí vďaka Kultúrnym zariadeniam Petržalky a tiež mistnemu podniku Verejno-prospešné služby, ktorý pokosil súťažný priestor na cyklokros a aj ďalšie súťažné priestory, či farárskemu úradu pri Kostole sv. rodiny na Námestí Jána Pavla II. v Petržalke, ktorý nezištne ponúkol el. enrgiu na podujatie. Rovnako patrí vďaka týmom spolupracovníkov na ZŠ Budatínska, ZŠ Holíčska, ZŠ Tupolevova, Dom kultúry Zrkadlový háj, školské kluby Vivus a BSC Bratislava a OZ Budúcnosť nádejí, ktorí skvele pripravili jednotlivé olympijské dni.

Účastníci, žiaci petržalských základných škôl sa už teraz tešia na budúci rok, na VI. ročník Olympijského festivalu nádejí Petržalka 2019.

Autor: Dr. Róbert Schnürmacher