Košice Prehadzovaná ŠZŠ - Propozície

Prehadzovaná Dievčat Košice 2018

pre žiačky ŠZŠ

Dátum konania: 17. máj 2018 (štvrtok)

Čas:
08:30hod do cca. 13:30hod. (prezentácia účastníkov od 8.30hod, začiatok zápasov cca 9.00hod.)

Miesto:
Telocvičňa ŠZŠ Odborárska 2

Účastníci:
Žiačky špeciálnych základných škôl v sprievode pedagóga. Tím tvorí 6 hráčov na ihrisku. Maximálny počet hráčov v tíme vrátane náhradníkov je 8.

Povinné vybavenie hráčok:
Športové oblečenie a halová obuv (hráčky dostanú tričká)

Hrací systém:
Hrá sa maximálne na dva sety do 10 bodov, rozdiel dva body. Maximálny čas jedného zápasu je 20 minút. Ak sa naplní čas skôr ako odohrané sety tak sa za výsledok považuje ten, ktorého rozdiel medzi získanými bodmi jednotlivých tímov sú dva body. Ak je po vypršaní časového limitu stav v sete nerozhodný prípadne rozdiel je jeden bod hrá sa dovtedy pokiaľ rozdiel medzi získanými bodmi tímov nie sú dva body max. do 12 bodov.

Základné pravidlá:
Hrá sa podľa platných pravidiel volejbalu na tri s tým, že body sa získavajú obdobným spôsobom ako pri volejbale. Každý dopad lopty na hraciu plochu predstavuje bod. Avšak loptu nie je dovolené odbíjať, len chytať a hádzať. Pohyb na ihrisku je možný bez lopty, s loptou je pohyb zakázaný . Chytať loptu je možné ľubovoľným spôsobom a pri prihrávaní môže hráč urobiť maximálne dva kroky. Výška siete je 210 cm. Veľkosť ihriska je mierne skrátená oproti volejbalovému ihrisku. Podávať môžu hráči ľubovoľným spôsobom t.j. obojručne alebo jednou rukou zhora spoza zadnej čiary prípadne zo skrátenej vzdialenosti ak sa na tom zhodnú vedúci tímov pred zápasom.

Rozhodcovia: Študenti UPJŠ

Lopty: Zabezpečí organizátor podujatia

Strava a pitný režim: Zabezpečí organizátor podujatia

Prihlášky a súpisky:
Zasielajte mailom na adresu: dopirak.zuzana@gmail.com alebo telefonicky na čísle: 055/7999944, 0918 493 695

Rôzne:
Za zdravotný stav účastníkov zodpovedá vysielajúca škola. Prípadné poistenie účastníkov jednotlivých kôl je v kompetencii a na rozhodnutí vysielajúcej školy. Každý účastník musí mať preukaz poistenca.

Informácie:
Mgr. Zuzana Dopirák – ŠZŠ Odborárska 2, Košice – dopirak.zuzana@gmail.com
Matej Macicha – koordinátor projektu – matej.macicha@zoberloptu.sk