Košice LeTomáš 2017 - Vyhodnotenie

Každý žiak sa celý rok teší na dva mesiace bez školy, no 36 detí, 9 –14 ročných, sa predsa len rozhodlo stráviť prvý týždeň prázdnin na GTA-čku. Tento rok sa konal už 3. ročník denného letného tábora LeTomáš pod vedením pani profesorky Trenklerovej, ktorej pomáhalo viacero ochotných učiteľov a spoľahlivých animátorov. Pre deti bol pripravený zaujímavý progam, ktorý bol obohatený novými a neobyčajnými aktivitami.

Účastníci tábora sa mohli vžiť do úlohy talianskych gurmánov a samé si napiekli vlastnú pizzu, ktorú si potom aj zjedli. Zahrali sa aj na malých chemikov, pričom nabrali typy ako vyhodiť školu do povetria, naučili sa ako správne hospodáriť s peniazmi, hravou formou si precvičili angličtinu a oboznámili sa so zásadami prvej pomoci. Stali sa z nich aj umelčekovia, ktorí si v tajomnom ateliéri zatočili na hrnčiarskom kruhu, naučili sa žehliť výkresy enkaustickou technikou a domov si okrem zážitkov odniesli aj tričká a tašky s vlatnoručnou potlačou. Malí kamaráti si vyskúšali aj programovanie a na záver všetci zvládli vytvoriť vlastnú počítačovú hru, no aby ich neboleli chrbtice od sedenia za počítačom, tak aj v telocvični boli pre nich pripravené športové aktivity ako napríklad futbal, florbal, basketbal, prehadzovaná a vybíjaná.

Zaujímavou súčasťou týždňa bolo nájsť v sebe grécky ideál a to prostredníctvom plnenia rôznych neobvyklých a takmer nesplniteľných úloch priamo v centre mesta na Hlavnej ulici. Spoločne sme sa vydali aj na túru Lačnovským kaňonom, ktorú sme zakončili prehliadkou jaskyne Zlá diera. Posledný deň nás navštívili psíkovia, od ktorých sa deti mohli naučiť poslušnosti. Domov všetci odchádzali plní nadšenia a zážitkov s novými kamarátmi. Už teraz sa všetci tešíme na 4. ročník nášho LeTomáša.

Autorky: Animátorky Laura a Ľubka 4.B