Košice Minibasketbalová liga 2015/2016 - Vyhodnotenie V. kola, Kategória - mladšie

MINIBASKETBALOVÁ LIGA S NOVÝM “NÁZVOM”

V sobotu 12. marca sa v priestoroch telocvične UPJŠ uskutočnilo už piate kolo Minibasketbalovej ligy pre kategóriu mladšie nádeje s ročníkom narodenia 2006/2007. Turnaja sa zúčastnilo deväť družstiev z troch miest. Celkovo sa v priebehu dňa odohralo 15 „stretnutí“, v ktorých mohli všetci prítomní vidieť budúcich adeptov veľkého basketbalu.

1. ZŠ Drábova (dievčatá), Košice
2. ZŠ Kežmarská (dievčatá), Košice
3. ZŠ Krosnianska (chlapci), Košice
4. ZŠ Čaňa (chlapci), Košice
5. ZŠ Čaňa (dievčatá), Košice
6. ZŠ Fábryho (dievčatá), Košice
7. ZŠ Pionierov (dievčatá), Rožňava
8. ZŠ Užhorodská (dievčatá), Košice
9. ZŠ Komenského (dievčatá), Stará Ľubovňa

„Ďalšie kolo, ktoré sme mali možnosť odohrať, nám pripravilo veľa krásnych basketbalových momentov, ktoré sú zachytené aj v priloženej fotogalérii. Krásne je na tom to, že deti aj rodičia si už na tento turnaj zvykli a stáva sa akousi súčasťou každého kto chce okúsiť krásy basketbalu. Škôl a miest, ktoré majú záujem nám do projektu pribúda, čím sa stáva životaschopným a perspektívnym nástrojom na propagovanie basketbalu u detí. Veríme, že projekt ako taký bude celospoločenským prínosom v oblasti formovania mládeže. Sme šťastní ak sú spokojné deti a ich rodičia. Dávame im predsa možnosť zažiť niečo čo v žiadnej IT hre nedokážu. Osobitne chceme poďakovať aktívnym hráčkam a začínajúcim rozhodkyniam Barbore Gyuriovej a Monike Mihalikovej.

Aj keď stále prežívame smútok z tragickej úmrtnej udalosti Mišky Tomečkovej už dnes vieme, že Minibasketbalová liga sa bude hrať ako Memoriál Mišky Tomečkovej. Miška bola tiež jednou z hráčok, ktorá v tomto projekte odštartovala svoju „kariéru“. Touto cestou chceme vzdať česť jej pamiatke“, vyjadril sa šéftréner Cassovie a jeden z organizátorov R. Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák