Košice Minibasketbalová liga 2015/2016 - Vyhodnotenie II. kola, Kategória - staršie

POČAS VÍKENDU II. KOLO MINIBASKETBALOVEJ LIGY V KOŠICIACH

Uplynulý víkend dal opäť príležitosť mladým nádejam basketbalu zrovnať si sily medzi sebou na druhom kole Minibasketbalovej ligy. Ani nevieme ako prešiel čas a opäť nastal priestor pre chlapcov a dievčatá s ročníkom narodenia 2004–2005. Už tradične pozvanie prijali školy a kluby, ktoré už druhou sezónou ťahajú tento projekt, aby do basketbalovej rodiny priviedli ďalšie deti a školy.

V druhom kole sa zúčastnilo šesť Základných škôl, pričom každé družstvo odohralo minimálne 3 zápasy v ktorých nebola núdza o všetko čo k súťažnému športu patrí. Boli výhry, prehry, radosť ba aj slzy.

„Je vidieť, že projekt má opodstatnenie, nakoľko ťahá deti preč od počítaov či televízora a dáva im možnosť dokázať niečo, čo je reálne. V tomto školskom roku máme v kategórii „STARŠIE NÁDEJE“ naplánovaných 8 kôl. Chceme aby sa deti učili zodpovednosti a kolektívnej práci. Keď sa pozriem do radov našich najmenších basketbalistiek a prípraviek je vidieť, že celé naše snaženie sa uberá správnym smerom, nakoľko detí, ktoré chcú hrať basketbal aj súťažne nám pribúda. Týmto projektom im nenásilnou formou dávame možnosť zistiť čo vlastne basketbal je“ vyjadril sa šéftréner Cassovie R. Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák