Košice Minibasketbalová liga 2015/2016 - Vyhodnotenie 1.kola, Kategória - staršie

MINIBASKETBALOVÁ LIGA KOŠICE ODŠTARTOVALA SVOJ DRUHÝ ROČNÍK

Ani nevieme ako a prešlo obdobie prázdnin, leta, začiatku nového školského roka a prišiel čas odštartovať v tomto školskom roku aj druhý ročník Minibasketbalovej ligy Košice. V tomto ročníku sa o basketbalové zručnosti budú uchádzať dievčatá a chlapci v dvoch kategóriách a to „staršie nádeje“ s rokom narodenia 2004–2005 a „mladšie nádeje“ v prípravkach s rokom narodenia 2006–2007.

Prvé kolo sa podujali zorganizovať „Cassoviačky“ v domácej Aréne na SOŠ Železničnej na Palackého ulici. Otváracím a zároveň pamätným dňom sa pre tento ročník stal štvrtok 29.10.2015. Te­locvičňu ako miesto svojho prvého prázdninového dňa na niekoľko hodín vymenilo okolo 60 detí, ktorým basketbal učaroval.

O tom, že tento projekt má svoje opodstatnenie a pochopenie ako na strane detí, rodičov, trénerov či klubov sa mohol a aj bude mať šancu presvedčiť každý kto si našiel, alebo čoskoro nájde čas aby prišiel pozrieť budúce basketbalové nádeje vo vzájomnej konfrontácii. Sme radi, že deti sa športom bavia a záujem o basketbal rastie ako na strane detí, tak aj na strane rodičov. Bez ich ochoty obetovať niečo zo svojho „voľného“ času a prísť so svojimi ratolesťami do telocvične by celý projekt postupne upadol do zabudnutia. Práve rodičia sú na začiatku tým prvým spojovacím článkom medzi basketbalom – trénerom – dieťaťom.

Radosť a nadšenie z hry sú tou najkrajšou odmenou pre každých kto svojou troškou prispieva k tomu, aby tento projekt naberal na svojej tradícii a bol životaschopný a progresívny aj do budúcna. O tom, že deti majú radosť z hry vás presvedčia aj fotografie z podujatia.

V tomto školskom roku nás ešte čaká spolu okolo 15 podobných turnajov spoločne v oboch kategóriách. Vieme, že to jednoduché nebude, no pokiaľ nás všetkých spojí záujem o deti a basketbal určite to zvládneme. Chceme sa poďakovať všetkým deťom, ktoré mali záujem prísť niečo dokázať ako aj ich trénerom a rodičom. Osobitne by sme sa chceli poďakovať hráčkam Cassovie, ktoré vždy radi a ochotne pomôžu s organizáciou akéhokoľvek turnaja. Najväčší obdiv skladáme pred mladou hráčkou, začínajúcou rozhodkyňou Timeou Čatlošovou, ktorá ochotne prišla bez nároku na odmenu „odpískať“ tento turnaj so slovami „chcem naberať skúsenosti“.

Autor: Radko Dvorščák