Košice Minibasketbalová liga - Vyhodnotenie 2. kola

II.KOLO MINIBASKETBALOVEJ LIGY V KOŠICIACH

V sobotu 11 apríla.2015 sa v priestoroch telocvične na Medickej ulici odohrala prvá časť 2. kola Minibasketbalovej ligy. Tu sa stretli družsvtá zo ZŠ Užhorodská 39, ZŠ Šaca, ZŠ Čaňa I., ZŠ Jenisejská 22 a ZŠ Krosnianska 4 – chlapci. Keďže družstvá boli znova rozdelené na dve skupiny druhá časť sa odohrala až v stredu 15. apríla 2015 v telocvični na ZŠ Drábovej . Domáce basketbalistky zo ZŠ Drábovej 3 tento krát privítali iba dve družstvá a to družstvo zo ZŠ Krosnianskej 4 – dievčatá a zo ZŠ Staničná 13. Štvrté družstvo Čaňa II. sa bohužiaľ nedostavilo kvôli náhlemu ochoreniu skoro celého družstva vrátane trénera. Touto cestou im prajeme skoré uzdravenie a skorý návrat na basketbalové palubovky.

Organizátori, domáca asistentka trénerky Petra Sukubová a hlavný tréner našich kadetiek Radko Dvorščák museli na vzniknutú situáciu promtne reagovať a systém súťaženia sa trošku pozmenil. Každé družstvo tak počas stredajšieho dopoludnia odohralo 2 zápasy proti svojim súperom. Tak mohli mladé basketbalové nádeje o to viac ukázať svoju bojovnosť a basketbalové zručnosti. Je dôležité poznamenať, že každým kolom zaznamenávame zlepšenie každého družstva, čím skláňame poklonu pred každým trénerom, ktorý sa týmto nádejám venuje a odovzdáva im svoje skúsenosti.

K tomu nám niečo povedala aj domáca trénerka Petra Nedoroščíková:

„S dievčatami pracujem už druhý rok a musím povedať, že vidno veľký pokrok. Keď sa pozriem na to ako to vyzeralo na začiatku, keď ani nevedeli čo je to basketbal, tréning o zápase ani nehovorím a dnes, tak mi to robí nesmiernu radosť. Berie to veľa energie, tréneri čo sa venujú mládeži vedia o čom hovorím, ale na to sme tu, aby sme tu energiu venovali im. Od koho by sa to naučili, keď nie od nás. V dnešnej dobe je veľmi náročné dostať dieťa nielen na basketbal, ale celkovo na hocijaký šport a ešte náročnejšie je ho tam aj udržať. Je to fakt, pred ktorým by sme nemali zatvárať oči. Preto sme sa s trénermi v našom klube rozhodli organizovať takéto turnaje respektíve založiť Minibasketbalovú ligu, v ktorej nejde prioritne o víťazstvo, ale o to, aby mali naše talenty v prvom rade z basketbalu radosť. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo rozbehnúť tento projekt, s ktorým nám pomáha aj OZ „Zober loptu, nie drogy“, ŠK Šport pre všetkých a OZ Šport do Košíc. V neposlednom rade musím spomenúť nášho trénera Radka Dvorščáka, ktorý je autorom tohto projektu a aj trénerov ostatných klubov, ktorí sa do tohto projektu zapojili. Našim hlavným cieľom je deti motivovať a vytvoriť im pekné spomienky na ich basketbalové začiatky.“

Autor: Radko Dvořščák