Vranov nad Topľou Minihádzaná - Výsledky

Neskutočná radosť a nadšenie! Prvé góly a prvé malé zranenia, nový kamaráti a spoluhráči , nadšenie pre hru, akú nevidíte ani u profesionálnych športovcov. Neskutočná radosť po víťaznom stretnutí , ale aj prvé slzičky po prehranom zápase. To všetko zažili dievčatá zo ZŠ Bernolákova na turnaji , ktorý pripravilo združenie Zober loptu , nie drogy v spolupráci s hádzanárskym oddielom MŠK Vranov a vedením školy . Asi 60 dievčat z prvého stupňa ZŠ Bernolákova malo možnosť zapojiť sa do turnaja v minihádzanej. Vôbec nebolo dôležité, že lopta ešte celkom neposlúchla a „robila si čo chcela“ dôležitá bola celá myšlienka a tá sa naplnila do bodky. Nikomu zrazu nechýbal tablet, či smartfón a nikto neutekal pozerať 285 časť „úspešného seriálu“. A keď k tomu pripočítame neskutočnú kulisu spolužiakov majstrovstvá sveta sú len slabým odvarom toho ,čo sa na ihrisku odohrávalo. Veď vidieť na jednom ihrisku preháňať sa „ČERVENÉ DRAČICE“ proti „MODRÝM BLESKOM“ a na druhej strane bojovať „ŽLTÉ STRELY“ proti „ANJELIKOM“ sa nevidí každý deň. A hoci výsledky vôbec neboli dôležité , určite je dobré spomenúť víťazné družstvo „MONSTERKY“ v zložení Ema Hanusinová, Simona Košalková, Alexandra Čurová (najlepšia hráčka turnaja) a Andrea Joneková. Najlepšou brankárkou sa stala Soňa Melegová a strelkyňou Barbora Mikulová.

Jaroslav Bella, tréner hádzanárskeho oddielu a organizátor turnaja: Veľké poďakovanie patrí združeniu ZLND, ktoré týmto spôsobom naozaj deklaruje to ,čo má aj v názve, lebo drogou pre tieto deti sú aj počítače a televízia. Vidieť nespútanú radosť detí, radovať sa a smútiť spolu ,je najkrajšou odmenou pre športové srdce všetkých nás. A preto sa pokúsime, aby tieto deti si šport zamilovali a šport sa stal jedinou drogou, ktorá bude všetkými podporovaná.

Konečné umiestnenie

1. Monsterky
2. Lentilky
3. Čierne dračice
4. Modrí anjeli
5. Blesky
6. Strely
7. Miňonky
8. Červené dračice
9. BFF
10. Motýliky

Najlepšia hráčka: Alexandra Čurová

Najlepšia brankárka: Soňa Melegová

Najlepšia strelkyňa: Barbora Mikulová

Autor: Bella Jaroslav

Tím „Zober loptu, nie drogy“ bol ohromený atmosférou, úrovňou organizácie a prístupom, s ktorým sa stretol na tomto projekte. Preto by sme sa chceli poďakovať organizátorom, ako aj deťom za predvedené výkony. Tešíme na budúcu spoluprácu.