Kysucké Nové Mesto MŠ - Vyhodnotenie

Vyhodnotenie Športového dňa Materských škôl v Kysuckom Novom Meste

Areál Základnej školy Nábrežná 845/17 v Kysuckom Novom Meste bol v piatok 5. júna 2015 dejiskom športových hier dievčat a chlapcov z materských škôl v okrese Kysucké Nové Mesto. Zaujímavé športové podujatie pre tých najmenších pripravili usporiadatelia Občianske združenie „Zober loptu, nie drogy“ a organizátor SOŠ strojnícka Kysucké Nové Mesto, Spoločný školský úrad Rudina a ZŠ Nábrežná v Kysuckom Novom Meste.

Medzi tých najmenších zavítali aj hostia, ktorí prišli povzbudiť najmladšie nádeje nášho športu. Za mesto pozvanie prijal primátor Ing. Ján Hartel a vedúci odboru školstva Mgr. Ladislav Vendrinský. Športové dopoludnie vyplnili programom členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Kysuckom Novom Meste a príslušníci z dopravného inšpektorátu v Čadci. Akciu zahájila koordinátorka podujatia PaedDr. Zuzana Vojsovičová, ktorá hlavné slovo dala riaditeľovi ZŠ Nábrežná v Kysuckom Novom Meste PaedDr. Igorovi Drexlerovi, ktorí sa prihovoril všetkým malým športovcom a celým športovým podujatím ich povzbudzoval nielen slovom, ale aj hudbou.

Svoju zručnosť na tomto zaujímavom podujatí predviedlo 72 najmenších detí materských škôl z Rudiny, Rudinky, Rudinskej, Snežnice, Kysuckého Nového Mesta, Lodna, Kysuckého Lieskovca, Poviny, Radole, Nesluše, Horného a Dolného Vadičova. V tejto súťaži nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa, víťazom bol každý kto sa do súťaže zapojil. A veru, deti sa snažili a predvádzali pekné výkony. Osem zmiešaných družstiev myšiek, sloníkov, žabiek, sovičiek, ježkov, zajačikov, opičiek a mačiatok súťažilo v štyroch disciplínach, a to v štafetovom behu, prekážkovej dráhe, skoky z miesta a hod na cieľ. Po každej zdolanej disciplíne deti prejavili obrovskú radosť spoločne aj s rodičmi, ktorí ich na túto veľkú súťaž prišli povzbudiť a dokonca aj v hľadisku mali mladí budúci športovci svojich najmenších priaznivcov, a veru, svojimi hlasivkami dali o sebe vedieť. Každé dieťa bolo odmenené tričkom s logom svojho družstva, účastníckym listom, kľúčenkou a sladkosťou, ktorú poskytlo Občianske združenie a SOŠ strojnícka v Kysuckom Novom Meste.

Ukážkami a aktivitami sa prezentovali aj hasiči, ktorí predviedli požiarny útok na cieľ a tiež ukážku likvidovania požiaru. Deti si napokon požiarny útok na cieľ aj vyskúšali a tešili sa z toho, keď ich voda trocha osprchovala. Príslušníci dopravného inšpektorátu z Čadce predviedli športovcom policajnú motorku a auto, ktoré si mohli prezrieť a vyskúšať jeho interiér.

Druhý ročník športových hier sa vydaril, k čomu prispelo aj počasie a bolo to badať najmä v očiach škôlkarov, ktorých očká doslova žiarili. Zásluhu majú na tom aj všetci pedagógovia z týchto materských škôl, ktorí vytvorili optimálne podmienky svojim družstvám ako aj pedagógom pri jednotlivých stanovištiach Mgr. M.Vlčákova, Mgr.A Kavacká a Mgr. I. Jurkovič. Tento projekt Občianskeho združenia „Zober loptu, nie drogy“ podporilo a svojou mierou k nemu prispel Obecný úrad v Rudine, ZŠ Nábrežná v KNM a v neposlednej miere aj SOŠ strojnícka v KNM, ktoré pomohlo pri výrobe pamätných listov.
Treba poďakovať všetkým, ktorí prispeli svojou troškou k úspešnej realizácií tejto akcii. Veľké ďakujem patrí členom DHZ v KNM, Ľudovítovi Hochovi. K zaujímavému priebehu podujatia prispeli príslušníci dopr. inšpektorátu nadpráporčík D. Prívara, nadpráporčík M. Heglas, nadpráporčík J. Červeník a práporčík Bc. V. Nemčok.
Podujatie Zober loptu a nie drogy malo prispieť k lepšej športovej zdatnosti detí a myslím si, že splnilo svoj cieľ aj vďaka krásnemu počasiu.