Športový deň na ZŠ J. A. Komenského v Kulpíne

Športový deň na ZŠ J. A. Komenského v Kulpíne

Športový deň v Základnej škole v Kulpíne sa konal pri príležitosti osláv 260. ročnice jestvovania základnej školy v Kulpíne a 225. ročnice dvojjazykovej výučby na kulpínskej škole. Krátky obsah aktivít, ktoré materiálne, ale i svojou prítomnosťou podporilo OZ “Zober loptu nie drogy“ bol nasledovný :

Centrálnou aktivitou bol športový deň, 27. marca 2014 podľa nasledovného harmonogramu:
- 9,00 h – futbalové zápasy žiakov V. a VI. ročníka – zúčastnilo sa spolu 25 chlapcov a 10 dievčat, zápasy sa hrali na vonkajšom školskom teréne
- 10,00 h – volejbalový zápas žiakov VII. a VIII. ročníka a učiteľov školy – účinkovalo 15 žiakov (9 chlapcov a 6 dievčat) a 7 učiteľov
- 11,30 h – volejbalový zápas žiakov VII. a VIII. ročníka – miešané mužstvá (chlapci – dievčatá) – zúčastnilo sa 20 žiakov.

Všetky volejbalové zápasy sa hrali v školskej telocvični.

V doobedňajšich hodinách žiaci I. stupňa mali štafetové hry a vybíjanú. V tejto aktivite účinkovalo 80 žiakov.

Je potrebné dodať, že všetky zápasy a turnaje sa niesli v duchu fair-play a nemali prílišný súťažiaci ráz, pričom základnou myšlienkou však ostávalo zabaviť sa a zašportovať si. Hlavná myšlienka projektu “Zober loptu nie drogy“ bola pomôcť Základnej škole Jána Amosa Komenského v Kulpíne osláviť okrúhle výročie založenia školy aj v športovom duchu a demonštrovať tak záujem školy o zdravie a dobro svojich žiakov.

Srdečný pozdrav,

Jovanka Zimova, riaditeľka školy