Košice Jesenný beh 2015

Na jeseň tohto roku sa na Základnej škole M. Lechkého v Košiciach opäť konala súťaž Jesenný beh, ktorého organizátorkou bola opäť pani vych. Helena Palčová s pomocou detí IV. oddelenia. Súťaž sa odohrala ako aj po iné roky na veľkej antukovej dráhe za školou. Atmosféra bola úžasná, počasie bolo krásne – svietilo slniečko a pri behu detičky povzbudzoval príjemný vánok. Aj vďaka tomuto krásnemu počasiu sa súťaže zúčastnilo okolo 200 žiakov prvého stupňa!
Deti postupne prichádzali so svojimi pani vychovávteľkami a zaradom behali svoje jedno kolečko súťaže. Všetky deti boli šťastné (určite aj z toho, že robia niečo pre svoje zdravie), ale počas samotného priebehu súťaže boli trošku dezorientované a správali sa chaoticky. Niektorí dokonca vyštartovali opačným smerom, ale rýchlo si to uvedomili svoju skupinku bežcov ešte dobehli :D Po deobehnutí sa malí bežci vydýchali a prví traja šli nahlásiť svoje meno a umiestnenie pani vych. Gajdošovej, ktorá to mala celé pod palcom. A keďže žiaci behali po oddeleniach chlapci, dievčatá a starší žiaci, stalo sa, že v niektorých skupinkách boli len dvaja, traja či štyria bežci… No a tí mali väčšiu šancu vyhrať ;). Naopak, v početnejších skupinkách mohlo byť aj okolo 15 žiakov a práve tu sa niekedy stalo, že žiačikovi zo sklamania, že nevyhral medailovú pozíciu, vyhŕkli slzy na tvári, no tie rýchlo zmizli. Tí, čo práve nesúťažili, sa naháňali, hádzali si loptu alebo chytali pavučinky z babieho leta. na svoje ratolesti sa prišli pozrieť aj rodičia, ktorí s nadšením sledovali, aké sú ich deti šikovné. Dokonca sa na súťaž prišiel pozrieť aj pán riaditeľ. Medzi týmito šikovnými deťmi bolo aj pár žiakov, ktorí trpia nejakým fyzickým ochorením, no predsa si prišli zabehať. Aj napriek tomu, že mnohé majú dyzické postihnutie nepriaznivé pre tento šport, prišli si zabehať a boli jednoducho úžasní. Aj o tomto je táto súťaž. No ale priznajme si, všetci sa veeeľmi potešíme rôznym odmenám – či už sú to medaily, hračky, lízanky alebo iné drobnosti. Poteší predsa všetko…
Vďaka patrí všetkým, ktorí sa na Jesennom behu podieľali, žiakom, učiteľkám, vychovávateľkám ako aj projektu „Zober loptu, nie drogy“.
Tešíme sa na budúci rok!