Košice Trojboj zdatných klientov - Propozície

„Trojboj zdatných klientov“

A/ VŠEOBECNÉ USTANOVENIA

Usporiadateľ: LVS v Košiciach

Partner podujatia: projekt „Zober loptu, nie drogy“, ŠK Šport pre všetkých

Vedúci súťaže a hlavný rozhodca súťaže: Mgr. Zoran Maco

Termín a miesto konania: 03. október 2015, LVS Košice-Barca, Tešedíkova 3

Názov podujatia: Trojboj zdatných klientov

Pozvaní účastníci: RC Bačkov, RC Mlynky – Biele Vody a RC Košice

Prihlášky (kontaktná osoba):
Zasielajú účastníci na adresu
Mgr. Zoran Maco
Liečebno výchovné sanatórium v Košiciach
Tešedíkova 3
040 12 Košice
e-mail : zoran.maco@centrum.sk
Návratky je potrebné zaslať do 21. septembra 2015

Prezentácia: 03. októbra 2015 v čase od 08.00 hod. do 08.30 hod. na vrátnici LVS Košice-Barca

Program: 03. október 2015 (sobota)

– 08:00 – 08:30 hod. – Prezentácia (areál v LVS Košice-Barca)
- 08:30 – 8:45 hod. – Rozlosovanie poradia zápasov v jednotlivých disciplínach
- 08:45 – 9:00 hod. – Otvorenie podujatia
- 09:00 hod. – Začiatok súťaží (futbal a mini volejbal)
- 12:00 – 12:25 hod. – Obed + krátka relaxačná prestávka
- 12:25 – 15:45 hod. – Pokračovanie športových súťaží (futbal, mini volejbal a nohejbal)
- 15:45 – 15:55 hod. – Olovrant
- 15:55 – 16:00 hod. – Vyhodnotenie na športovisku za účasti vedenia LVS Košice-Barca
- 16:00 hod. – Odcestovanie výprav
Časový program bude upravený pred športovým zápolením podľa poveternostných podmienok, počtu a potrieb prezentovaných účastníkov (družstiev).

B/ TECHNICKÉ USTANOVENIA

Pravidlá:
Súťaží sa podľa platných pravidiel jednotlivých športov a v zmysle týchto propozícií.
Bližšie informácie budú prednesené po prerokovaní s vedúcimi družstiev pred športovým zápolením.

Hrací systém:

VOLEJBAL sa hrá na asfaltovom ihrisku. Hrajú sa zápasy štvoríc. Hrá sa podľa platných pravidiel mini volejbalu. Lopta nesmie padnúť mimo ihriska. Družstvá umiestnené na 1. – 3. mieste obdržia medaile. O poradí družstiev rozhoduje počet získaných bodov z jednotlivých zápasov, pomer setov a pomer lôpt. Hrací systém sa určí podľa počtu účastníkov. Hráč vylúčený ČK alebo po 2. ŽK má stop na jedno nasledujúce stretnutie.

FUTBAL sa odohrá na trávnatom ihrisku 2×10 minút (hrubý čas) podľa upravených pravidiel malého futbalu systémom každý s každým (5 hráči + 1 brankár). Družstvá umiestnené na 1. – 3. mieste obdržia medaile. O poradí družstiev rozhoduje počet získaných bodov (víťazstvo – 3 body, remíza – 1 bod). Hráč vylúčený ČK alebo po 2. ŽK má stop na jedno nasledujúce stretnutie. Hrací systém a čas sa môže upraviť po dohode vedúcich jednotlivých zúčastnených výprav.

NOHEJBAL sa hrá na asfaltovom ihrisku na 2 víťazné sety systémom každý s každým. Hrajú sa zápasy trojíc. Hrá sa podľa platných pravidiel nohejbalu (3 dopady – 3 dotyky) a tohto predpisu. Lopta nesmie padnúť mimo ihriska. Družstvá umiestnené na 1. – 3. mieste obdržia diplomy. O poradí družstiev rozhoduje počet získaných bodov (víťazstvo – 3 body) z jednotlivých zápasov, pomer setov a pomer lôpt. Hrací systém sa určí podľa počtu účastníkov. Hráč vylúčený ČK alebo po 2. ŽK má stop na jedno nasledujúce stretnutie.

Súpiska: Družstvo tvorí 12 hráčov (klientov).

Kategórie: Pri vekových kategóriách nie je rozhodujúci rok narodenia. V súťažiach môžu bez vekového obmedzenia štartovať žiaci/klienti ZŠ pri špeciálnych výchovných zariadeniach.

Poistenie: Každý účastník štartuje na vlastné zdravotné poistenie, preto je potrebné priniesť si so sebou kartičku poistenca.

Štartovné: Účastnícky poplatok na účastníka je 0 €.

Výstroj: Súprava dresov a trenírok rovnakej farby (na mini futbal má brankár odlišnú farbu dresu). Kapitán je označený zvlášť kapitánskou páskou. Obuv musí byť bezkoliková, prispôsobená terénu na asfaltovom ihrisku. Hracie potreby: zabezpečí usporiadateľ, športové potreby (lopty) na rozcvičenie si každé družstvo prinesie so sebou.

Doprava: Usporiadateľ nezodpovedá za dopravu a ani za včasný nástup pozvaných športovcov na športovisko. Doprava bude riešená individuálne, pričom dopravné náklady spojené s akciou si každý účastník hradí sám.

Strava: Usporiadateľ poskytuje účastníkom obed na základe potvrdenej prihlášky a objednávky predloženej pred zahájením podujatia v deň jeho konania.

Rozhodcovia: Organizátor zabezpečí rozhodcov na všetky športové disciplíny z radov vedúcich či členov družstiev (po dohode s vedúcimi výprav).

Protesty: Najneskôr do 10 minút po odohratí stretnutia s vkladom 5 € hlavnému rozhodcovi.

Ceny: Športové kolektívy umiestnené na 1. – 3. mieste obdržia medaile.

Upozornenie: Organizátor nezodpovedá za stratu cenných vecí ponechaných v šatni. V prípade zlých poveternostných podmienok sa upravia športové disciplíny TZK nasl.: Volejbal bude nahradený stolným tenisom (progresívnym K.O. systémom), ktorý sa uskutoční v priestoroch LVS Košice-Barca. Z tohto dôvodu je potrebné, aby si družstvá priniesli so sebou pre prípad stolnotenisové rakety pre 4 hráčov. Nokejbal sa bude hrať v miestnej minitelocvični (z tohto dôvodu je potrebné zabezpečiť pre klientov aj obuv nefarbiacu podlahu) a minibasketbal budú hrať 4 družstvá proti sebe systémom každý s každým 2×10 minút