Bratislava Hýbeme svetom - Vyhodnotenie

„Hýbeme svetom, hýbeme Bratislavou“ 2014

Basketbalový klub MBK Karlovka v spolupráci s projektom „Zober loptu, nie drogy“ zorganizovali podujatie „Hýbeme svetom, hýbeme Bratislavou“ 2014. Cieľom tohto podujatia bolo, aby sa všetci účastníci krúžkov pohybových a loptových hier v Bratislave a okolia stretli, zasúťažili si a vytvorili nové vzájomné priateľstvá. Akciu podporilo Ministerstva zdravotníctva SR a mesto Bratislava.

Na tomto stretnutí mladých nádejí sa zúčastnili aj hráči účastníka mužskej SBL, VŠEMvs Karlovka Bratislava Michal Kožár, Viktor Dědeček a Vladimír Michálek. Rovnako boli prítomní aj asistent trénera Karlovky Peter Ivanovič a generálny manažér klubu František Kubala. Podľa slov projektovej koordinátorky „Hýbeme svetom, hýbeme Bratislavou“ 2014 Denisy Zambovej hovoria sa si akcia už našla svoje miesto v rámci športových akcií pre žiakov 1. stupňa základných škôl v Bratislave. Najúspešnejšou školou sa stala ZŠ Tilgnerova avšak organizátori sa všeobecne zhodli, že najdôležitejšie boli nové športové skúsenosti a vytvorené priateľstvá medzi deťmi. Pozitívne sa vyjadrili aj samotní učitelia.

K priebehu akcie sa vyjadril aj František Kubala, generálny manažér VŠEMvs Karlovka Bratislava, ktorý poznamenal že na akciu „Hýbeme svetom, hýbeme Bratislavou“ sa podarilo pritiahnuť až 12 škôl zo všetkých minibasketbalových centier, v ktorých boli vedené krúžky loptových a pohybových hier. Vyjadril taktiež presvedčenie, že sa účastníci, tréneri, učitelia, ale aj hostia z projektu "Zober loptu, nie drogy“ a Ministerstva zdravotníctva SR cítili na podujatí príjemne a zanechalo v nich len tie najlepšie dojmy.