Bratislava Florbalový maratón - Výsledky

Výsledky Florbalového maratónu 2014

Realizované s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR.

25. októbra sa v telocvični SŠ sb Vincenta de Paul konal florbalový turnaj s názvom Florbalový maratón. Dopoludnia patrila telocvičňa športovcom starším ako 15 rokov, kde sa zúčastnili tímy s názvami :

  • Prach
  • Infinity
  • Bambus
  • Chameleóni
  • Gtím
  • OZV

Zápasy priniesli množstvo gólov, drámu o 3. miesto, rozuzlenie o najlepšieho strelca až v posledných minútach finálového zápasu (víťaz mal na konte 10 gólov, ďalší 4 hráči po 9 góly).

Po zápasoch v skupinách, semifinálových zápasoch a zápasoch o umiestnenie priniesol turnaj takéto poradie :

Konečné poradieDružstvo
1. miestoPRACH
2. miestoCHAMELEÓNI
3. miestoBAMBUS
4. miestoINFINITY
5. miestoOZV
6. miestoGTÍM

Okrem cien pre víťazné tímy, boli udelené aj individuálne ceny: najlepší strelec, najlepší brankár a z každého tímu boli vybratý jeden jeho najlepší hráč.

Najlepší strelec : Kristián Vrátny (z tímu Chameleóni)

Najlepší brankár : Michal Magoš (z tímu Prach)

Najlepší hráči :

Prach – Šimon Raus

Chameleoni – Jaroslav Šifra

Bambus – Samuel Čakart

Infinity – Matúš Heriban

OZV – Tomáš Urbanovič

Gtím – Samuel Mikláš

Od 13.30 hod. prišla na rad florbalová mladšia veková kategória, 10 – 13 roční. Päť prihlásených tímov hralo systémom každý s každým a turnaj sa niesol v bojovnom nasadení všetkých zúčastnených. Až posledný zápas rozhodol o konečnom umiestnení a rovnako ako ráno, prišli na rad trestné strieľania, ktoré rozhodli o poradí na 2. a 3. mieste. Turnaja sa zúčastnili tímy: Horná Lesná, Sklad a Snipery (vidieť, že aj nápadmi pri tvorbe názvov nezaostávali za staršími florbalistami), ktorých členovia boli hlavne študenti školy, dva tímy dodal florbalový klub ŠK Lido.

Konečné poradie.

Konečné poradieDružstvo
1. miestoHORNÁ LESNÁ
2. miestoŠK LIDO 1
3. miestoSKLAD
4. miestoSNIPERY
5. miestoŠK LIDO 2

Najlepší strelec : Michal Bujna (Horná Lesná)

Najlepší brankár : Matej Hečko (ŠK Lido 1)

Najlepší hráči :

Horná lesná – Michal Bujna

ŠK Lido 1 – Maroš Pallay

Sklad – Matej Koyš

Snipery – Michal Šabo

ŠK Lido 2 – Simon Sikhart

Florbalového maratónu sa zúčastnilo približne 90 športovcov, rodičov, trénerov a pod., ktorí si mohli zahrať aj stolný tenis, stolný futbal (zapožičaný od saleziánov z Trnávky), či vyskúšať florbalovú streľbu na presnosť.

Každý súťažiaci dostal bagetu, minerálku, jablko či banán, na pamiatku tričko s logom projektu „Zober loptu, nie drogy“ a členovia každého tímu, aj toho neumiestneného, dostali sladkú odmenu na doplnenie vydaných kalórií.

Osobitné poďakovanie patrí všetkým ktorí prejavili ochotu pomôcť, samozrejme škole za spoluprácu (p. riaditeľka Janočková) a v prvom rade p. učiteľke Harichovej za pomoc pri príprave, za jej účasť, povzbudzovanie počas celého dňa a za veľké nadšenie.