Detská športová olympiáda

Dňa 27.5.2014 sa uskutočnil 2. ročník Detskej športovej olympiády (DŠO) v spolupráci s MŠ Bzovícka, OŠKaŠ Petržalka a projektom „Zober loptu, nie drogy“ v priestoroch školského dvora na ZŠ Turnianska. Garantom podujatia bol Slovenský olympijský výbor, partnermi Raiffaisen bank a Bratislavský samosprávny kraj.
DŠO sa zúčastnili všetky MŠ Petržalky a MŠ Jarovce, Rusovce, Čunovo v súhrnnom počte detí 154. K tradičnému usporiadaniu DŠO patrila aj pomoc žiakov ZŠ Turnianska – „vodiči“ a „disciplinári“ v počte žiakov 44. K spolupráci a ďalšiemu šíreniu myšlienky a realizácie boli prizvané aj praktikantky PASA – v počte 11, ktoré vykonávajú súvislú pedagogickú prax v MŠ Bzovícka.
Súťažilo 11 družstiev po 14 detí v 11 disciplínach. Pripravený bol aj pitný režim na 3 stanovištiach. Dôležité bolo radostné súťaženie detí v pestrofarebných tričkách „Zober loptu, nie drogy“. Okrem tričiek boli detičky ocenené aj „naozajstnými medailami“, diplomom pre MŠ a darčekom každému dieťaťu. K dobrej nálade prispelo aj ozvučenie, ktoré po celý čas sprevádzalo detskými pesničkami aj hovoreným slovom celý priebeh súťaží.

Dúfame, že sa detičkám podujatie páčilo a že pripravená DŠO bola inšpiratívna nielen pre študentky PASA, ale aj pre všetky zúčastnené pani učiteľky.