Kysucké Nové Mesto MŠ - Výsledky

Vyhodnotenie Športový deň Materských škôl v Kysuckom Novom Meste

Futbalový štadión MŠK Kysucké Nové Mesto bol v piatok 20. júna dejiskom športových hier dievčat a chlapcov z materských škôl v okrese Kysucké Nové Mesto. Zaujímavé športové podujatie pre tých najmenších pripravilo občianske združenie „Zober loptu nie drogy“.

Medzi tých najmenších zavítali aj hostia, ktorí prišli povzbudiť najmladšie nádeje nášho športu. Za okresný úrad, odbor školstva sme privítali Mgr. Máriu Petrákovú, zástupkyňu primátora Kysucké Nové Mesto, Ing. Janku Svrčkovú, starostku obce Rudina, Ing. Annu Mičianovú a riaditeľa MKŠS Juraja Čierňavu. Športové dopoludnie vyplnili sprievodným programom členovia Dobrovoľného hasičského zboru v Kysuckom Novom Meste Ľudovít Hoch, preventista.

Svoju zručnosť na tomto zaujímavom podujatí predviedlo 72 najmenších detí materských škôl z Rudiny, Rudinky, Rudinskej, Snežnice, Kysuckého Nového Mesta, Lodna, Kysuckého Lieskovca, Ochodnice, Nesluše, Horného a Dolného Vadičova, Budatínskej Lehoty a Radole. Deťom sa pred súťažou prihovorili aj jeho organizátori PaedDr. Zuzana Vojsovičová a Mgr. Ladislav Vendrinský, pracovníci školských úradov (Spoločného školského úradu v Rudine a školského úradu v Kysuckom Novom Meste).

V tejto súťaži nebolo dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa, víťazom bol každý, kto sa do súťaže zapojil.“ A veru, deti sa snažili a predvádzali pekné výkony. Osem zmiešaných družstiev myšiek, sloníkov, žabiek, sovičiek, ježkov, zajačikov, opičiek a mačiatok súťažilo v štyroch disciplínach, a to v slalomovom behu okolo kužeľov, chodení na chodúľoch, skokoch vo vreciach a v hode na cieľ. Po každej zdolanej disciplíne deti prejavili obrovskú radosť spoločne aj s rodičmi, ktorí ich na túto veľkú súťaž prišli povzbudiť. Dokonca aj v hľadisku mali budúci športovci svojich najmenších priaznivcov, a veru, svojimi hlasivkami dali o sebe vedieť. Všetci súťažiaci po skončení podujatia dostali okrem tričiek s emblémom projektu a znakom zvieratka svojho družstva, občerstvenie a sladkú odmenu od hlavného spoluorganizátora podujatia – OZ „Zober loptu, nie drogy“. Každé dieťa dostalo aj diplom a osem najlepších jednotlivcov, z každého družstva jeden, si odnieslo aj ďalšie ocenenie v podobe vecnej ceny, ktorá im urobila tiež veľkú radosť. Doplnením bola aj miniexpozícia, ktorú pre pre malých snaživcov pripravili členovia DHZ .Deti si ju s veľkým záujmom prezreli a živo sa zaujímali o vystavené exponáty.

Nultý ročník športových hier sa vydaril, k čomu prispelo aj počasie a bolo to badať najmä v očiach škôlkarov, ktorých očká doslova žiarili. Zásluhu mali na tom aj všetci pedagógovia z týchto materských škôl, ktorí vytvorili optimálne podmienky svojim družstvám. Podujatie malo prispieť k lepšej športovej zdatnosti detí, čo aj splnilo svoj cieľ. Zaujímavý bol slalomový beh, ako aj hod na cieľ, tam sa deti realizovali najviac. Tento projekt občianskeho združenia Zober loptu nie drogy podporilo a svojou mierou k nemu prispeli mesto Kysucké Nové Mesto, MKŠS, Obecný úrad v Rudine a v neposlednej miere aj Stredná odborná škola strojnícka v Kysuckom Novom Meste , ktoré pomohlo pri jeho organizovaní. Jeho žiaci tu pôsobili v úlohe rozhodcov a pomohli aj pri návrhu pamätných listov.

Za úspešný priebeh podujatia poďakovanie patrí hlavne spoluorganizátorovi akcie, občianskemu združeniu Zober loptu, nie drogy.

PaedDr. Zuzana Vojsovičová