Košice Minibasketbalová liga 2018/2019 - Vyhodnotenie III. kola, Kategória - staršie

STARŠIE NÁDEJE ABSOLVOVALI DECEMBROVÉ KOLO

Svoje posledné kolo v tomto kalendárnom roku absolvovali v projekte Minibasketbalovej ligy staršie nádeje. Tie sa stretli v nedeľu 9. decembra 2018 v dvoch telocvičniach. Basketbalové schopnosti si tentoraz dievčatá a chlapci skonfrontovali nielen na ZŠ Mateja Lechkého v Košiciach, ale aj v ŠH Lokomotíva. Náklonnosť projektu formou aktívnej účasti vyslovili zástupcovia týchto desiatich družstiev:

ZŠ Drábova (dievčatá) Young Angels Academy Košice
ZŠ Lechkého (dievčatá) Young Angels Academy Košice
Alejová (dievčatá) Young Angels Academy Košice
Park Mládeže (dievčatá) Young Angels Academy Košice
ZŠ Ľudovíta Fullu (chlapci) ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Komenského Poprad “A” (dievčatá) BAM Poprad
ZŠ Komenského Poprad “B” (dievčatá) BAM Poprad
ZŠ Pavla Horova Michalovce (chlapci) BK Michalovce
ZŠ Levoča (mix) BK SO Levoča
Miškolc (dievčatá) DVTK Miškolc

„Splnili sme si poslednú milú “povinnosť” v tomto kalendárnom roku a usporiadali decembrové kolo pre kategóriu staršie nádeje. V rámci tohto kola sme umožnili družstvám odohrať svoje basketbalové stretnutia v dvoch telocvičniach čo určite zvýšilo komfort celého podujatia. Z neďalekého Miškolca nás poctilo svojou účasťou aj ďalšie basketbalové družstvo, čo svedčí o pozitívnom ohlase na našu činnosť v prospech športu detí. Na svojom treťom kole v prebiehajúcom piatom ročníku sa nám podarilo zapojiť desať družstiev z piatich miest, pričom celkovo nám po palubovkách behalo 102 detí. Sme radi, že dokážeme stále napĺňať očakávania družstiev, detí a rodičov a vytvárať im týmto projektom zmysluplný program, ktorého úlohou je prilákať detí k basketbalu a športu. Už teraz sa všetci tešíme na stretnutia v ďalšom kalendárnom roku.

Cenu Basketlandu „You are the future” materiálnu a produktovú podporu, určenú pre vybraných najperspektív­nejších mladých hráčov, v rámci programu podpory talentovaných mladých basketbalistov a basketbalistiek získali Jozef Eduard Urbanský (BK SO Levoča), Naďa Brondošová (Young Angels Academy Košice), Alexandra Marušáková (BAM Poprad) a Samuel Pastornický (1.BK Michalovce). Gratulujeme a tešíme sa na ich účasť na Basketland campe 2019”, vyjadril sa hlavný organizátor Radko Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák