Košice Minibasketbalová liga 2017/2018 - Vyhodnotenie VIII. kola, Kategória - staršie

V MBL UKONČILI IV. ROČNÍK AJ STARŠIE NÁDEJE

Záverečné kolo Minibasketbalovej ligy v kategórií staršie nádeje sa uskutočnilo v nedeľu 27. mája 2018. Posledný ôsmy turnaj aktuálneho IV. ročníka sa odohral v Košiciach v dvoch telocvičniach a na ZŠ Mateja Lechkého i do ŠH Lokomotíva sa s ním prišli rozlúčiť tieto družstvá:

ZŠ Drábova “A” (dievčatá), Young Angels Academy Košice
ZŠ Drábova “B” (dievčatá), Young Angels Academy Košice
ZŠ Lechkého (dievčatá), Young Angels Academy Košice
ZŠ Krosnianska 4 (dievčatá), Young Angels Academy Košice
ZŠ Šaca (dievčatá), Young Angels Academy Košice
ZŠ J.A.Komenského (chlapci), BK Michalovce
ZŠ Starozagorská (chlapci), Tydam Košice
ZŠ Komenského (dievčatá), ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa
ZŠ Čaňa (dievčatá), BA Čaňa
ZŠ Čaňa (chlapci), BA Čaňa
ZŠ Pionierov Rožňava (dievčatá), ŽBK Rožňava
ZŠ Ľudovíta Fullu (chlapci), ŠBK GALAXY Košice
ZŠ Komenského Poprad “A” (dievčatá), BAM Poprad
ZŠ Komenského Poprad “B” (dievčatá), BAM Poprad

V tejto sezóne posledné, no určite krásne kolo v projekte MBL, ktoré sme v Košiciach pripravili, bolo dôstojnou rozlúčkou pre všetky deti s ročníkom narodenia 2006. Tie vzhľadom k svojmu veku končia pôsobenie v projekte Minibasketbalovej ligy. „Ako organizátora ma nesmierne teší, že sú tu deti, či kluby, ktoré absolvovali takmer všetky kolá od vzniku MBL, čo je vidieť aj na ich hernom prejave. Pre mňa bolo veľký zadosťučinením vidieť ich ako basketbalovo rastú a napredujú nielen po stránke výkonnostnej. Všetkým deťom s ročníkom 2006 prajem veľa radostí z basketbalu a aby svoje zručnosti a skúsenosti nadobudnuté aj v MBL využili vo svoj ďalší rast. Verím, že nielen ceny, ale hlavne veľa zážitkov im len v tom najlepšom bude pripomínať v budúcnosti celý tento projekt,“ skonštatoval po poslednom zápase Radko Dvorščák.

Počas celého dňa sa v spomínaných košických telocvičniach predstavilo 14 družstiev s celkovo 150 deťmi, ktoré spolu odohrali 22 zápasov. „Ak hodnotíme MBL ako celok tak v tomto IV. ročníku sme v kategórii staršie nádeje zorganizovali osem celodenných turnajov s mesačnou periodicitou. V tomto ročníku ligu dokázali využiť minimálne raz zástupcovia 23 družstiev z 12 miest a 16 klubov, pričom počas 160 stretnutí dostalo šancu zahrať si basketbal celkom 374 detí,“ zbilancoval bezprostredne po skončení sezóny Radko Dvorščák.

„Na záver by som chcel poďakovať naším podporovateľom z organizácií “Zober loptu, nie drogy” a Basketland. Samozrejme vďaka patrí všetkým zúčastneným družstvám, trénerom ako aj deťom a ich rodičom. Spoločným záujmom sme tento projekt dostali na úroveň, v ktorej sa nachádza a zďaleka to nie je náš strop. Už teraz sa tešíme na nasledujúci ročník 2018/2019, ktorý určite obohatíme o zopár milých prekvapení.“

Autor: Radko Dvorščák

Cenu “You are the future” od Basketlandu získali:

Lea ĎuricováZŠ Drábova “A”
Alexandra JakabováZŠ Drábova “B”
Eliana BorošováZŠ Lechkého
Ema VýravcováZŠ Krosnianska 4
Sofia RetterováZŠ Šaca
David BujdošZŠ J.A.Komenského, MI
Sebastián TomášZŠ Starozagorská
Eliška UrbaňákováZŠ Komenského, SL
Sabina SlivkárováZŠ Čaňa (dievčatá)
Tomáš DudríkZŠ Čaňa (chlapci)
Sofia MišendováZŠ Pionierov, RV
Oliver OlekšákZŠ Ľudovíta Fullu
Lea FedorováZŠ Komenského, Poprad “A”
Diana RigováZŠ Komenského, Poprad “B”