TIPOS partnerom Projektu ZLND v roku 2017

Preklenutím roku 2016 do roku 2017 projekt “Zober loptu, nie drogy“ aj naďalej pokračuje už vo svojom 12. ročníku. Ciele projektu, organizovanie športových aktivít pre deti a mládež a spojenie športových aktivít s dobrými pocitmi z neho, sa nezmenili. Samozrejmosťou ostáva aj snaha Projektu o protidrogovú prevenciu na školách prostredníctvom záujmovej športovej činnosti organizovaním rôznych loptových hier a podpora zaradenia športu do životného štýlu mladých ľudí. Zvyšovanie koncentrácie, tvorivosti, tímovej spolupráce či zmyslu pre fair play, to všetko sú hlavné atribúty činnosti pracovníkov Projektu počas viac ako jedného desaťročia.

Ambiciózne ciele projektu sa v roku 2017 rozhodla podporiť aj TIPOS, národná lotériová spoločnosť, a.s.. Tento rok chce Projekt zapojiť do športovania a aktívneho využitia voľného času najrizikovejšej skupiny obyvateľstva viac ako 13 000 detí a mládeže, rozohrať športové podujatia na ihriskách vo viac ako 100 mestách a obciach Slovenska a navštíviť nové lokality, v ktorých sa pod hlavičkou Projektu ešte nekonalo žiadne športové podujatie. Vďaka podpore spoločnosti TIPOS sa veríme podarí udržať vysoký štandard podujatí po organizačnej, materiálnej i kultúrnej stránke. Predstavitelia projektu “Zober loptu, nie drogy“ sú presvedčení, že spolupráca so spoločnosťou TIPOS umožní motivovať väčší počet detí vrátane marginalizovaných skupín obyvateľstva a poskytne im väčšiu možnosť športovania na slušnej úrovni . Touto spoluprácou sa im vytvorí cesta ku zmysluplnému tráveniu voľného času. Projekt pomáha rozhýbať masy detí, ktoré si dobré návyky z detstva ponesú aj do dospeláckeho obdobia.

Za celý tím, ktorý sa podieľa na činnostiach Projektu na celom Slovensku, v mene desiatok, koordinátorov, pedagógov, komunitných pracovníkov, rodičov, sympatizantov, priateľov a dobrovoľníkov vyjadrujú predstavitelia projektu “Zober loptu, nie drogy“ obrovské a úprimné poďakovanie spoločnosti TIPOS za podporu a možnosť pokračovať v tejto verejno-prospešnej službe, za účelom, pre ktorý bola nezisková organizácia “Zober loptu, nie drogy“ založená.

Tím ZLND