Košice Minibasketbalová liga 2015/2016 - Vyhodnotenie III. kola, Kategória - staršie

ZÁPASY KOŠICKEJ MINIBASKETBALOVEJ LIGY NAŽIVO CEZ YOUTUBE

Víkend pred poslednými školskými povinnosťami v roku 2015 využili deti, ktoré sa zúčastňujú Minibasketbalovej ligy v Košiciach, účasťou na jej už v poradí treťom kole v tomto školskom roku. To sa konalo v nedeľu 20.dcembra 2015 v Športovej Aréne SOŠŽ na Palackého 14. Záujem o toto kolo prejavilo sedem Základných škôl z Koších, Michaloviec a Rožňavy. Niečo okolo 90 detí v kategórii „staršie nádeje“ s rokom narodenia 2004 a mladšie, si teda mohlo opäť vo vzájomnej konfrontácii zmerať sily a dokázať, že sa basketbalom bavia.

„Turnaj môžeme považovať za viac než úspešný. Sme radi, že o turnaj prejavili záujem aj basketbalistky z Rožňavy. Svedčí to o tom že podujatie aj keď v Košiciach prebieha len druhým rokom nabera na vážnosti. Pre nás je dôležité, že deti dostávajú podnety a že sa pre nich šport stáva pravidelnou činnosťou, z ktorej majú v prvom rade radosť. Koniec koncov aj samotné slovíčko Šport, pochádzajúce z latinského disportare, skrýva vo svojom preklade to čo je pre šport u detí najdôležitejšie. Voľným prekladom môžeme slovíčko disportare preložiť ako baviť sa, stráviť príjemne voľný čas. Pokiaľ nepochopíme, že zábava pre deti je na prvom mieste, nemá význam baviť sa o budúcnosti žiadneho športu a športovca.

Záujem detí, klubov a škôl nás motivuje a „núti“ robiť toto podujatie atraktívnejším. Vždy uvažujme po každom kole čo a ako zlepšiť v rámci našich možností. Toto predvianočné kolo sme obohatili okrem sladkostí a ovocia aj o živý prenos zo všetkých stretnutí, ktoré sa počas turnaja odohrali. Určite to nebolo jednoduché, ale pokiaľ sa nájde skupina ľudí čo chce a je ochotná niečo pre detí spraviť je možné všetko. Každopádne ďakujeme všetkým, ktorý nezištne pomáhajú a tešíme sa aj na spoluprácu s každým, kto o podujatie prejaví záujem v budúcnosti.“ vyjadril sa jeden z organizátorov R. Dvorščák.

Autor: Radko Dvorščák