Turnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-Šaca

Dňa 17. novembra 2015 sa uskutočnil celoústavný stolnotenisový turnaj. V priestoroch jedálne bloku A sa rozmiestnili štyri stoly, z ktorých boli dva úplne nové, zakúpené pre športové aktivity odsúdených.

V pondelok 23. novembra 2015 sa konala v rámci kultúrno-osvetovej činnosti exhibícia v stolnom tenise. Šesťdesiatdva odsúdených sa prišlo pozrieť na profesionálnych hráčov stolného tenisu – Olivera Vaňa a Martina Hrušku, ktorý exhibíciu odohrali pod záštitou Projektu „Zober loptu, nie drogy“.
Na úvod sa prihovoril koordinátor projektu Matej Macicha, ktorý prítomných pozdravil a v mene riaditeľa občianskeho združenia Damiána Exnera odovzdal pedagógovi pre kultúrno-osvetovú činnosť dar pre ústav – šesť stolnotenisových rakiet a päťdesiat loptičiek.

Prvý zápas hral Martin s víťazom z ústavného turnaja v stolnom tenise. Druhý a tretí zápas odohral Oliver s víťazom aj s druhým finalistom turnaja. Hralo sa na tri víťazné sety.
Všetky tri zápasy boli nad sily odsúdených, no napriek tomu sa bolo na čo pozerať a diváci nešetrili potleskom.

Nasledovala avizovaná exhibícia hostí. Zápas medzi nimi a niektoré momenty hry boli naozaj dych vyrážajúce. Už pri samotnom rozohrávaní hráčov neunikla odsúdeným absolútna profesionalita, výmeny boli rýchle a presné.

Na spríjemnenie skvelej atmosféry zahralo jazzové tóny na klávesoch a na africkom bubne Djembe nové hudobné zoskupenie odsúdených pod názvom Univerzal.

Tento deň by mal byť pre odsúdených inšpiráciou ako možno na sebe pracovať a športom prísť aj na iné myšlienky.

Turnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-ŠacaTurnaj a stolnotenisová exhibícia v ústave Košice-Šaca