ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa

Školský športový klub BASKET Stará Ľubovňa funguje od roku 2010. Venuje sa pohybovej príprave detí ako takej, ale hlavným cieľom je basketbalová príprava. Vďaka vedeniu ZŠ Komenského v Starej Ľubovni má klub výborné zázemie, takmer všetky tréningy, zápasy, turnaje i rôzne akcie so zámerom spropagovať basketbal v meste i medzi deťmi sa odohrávajú v priestoroch telocvične tejto základnej školy.
Deťom sa venujú tréneri, ktorí sú držiteľmi trénerských licencií. Činnosť klubu smeruje len k dievčatám, keďže dievčenský basketbal má v meste Stará Ľubovňa dlhoročnú tradíciu. Deti sú vedené k tomu, že šport nie je len vecou tela, ale aj mysle.
V sezóne 2015/2016 tím vstupuje do sezóny s dvomi kategóriami, a to mladšie žiačky, ktoré už majú za sebou dve sezóny, pričom zástupcov klubu teší ich výkonnostný rast a neutíchajúci záujem basketbal, čo sa premietlo pridaním ďalšej tréningovej jednotky v priebehu týždenného cyklu. Druhou kategóriu sú mladšie mini, ktoré sa po ročnej prípravke zúčastnia súťaže po prvýkrát.
V priebehu októbra plánuje ŠŠK BASKET Stará Ľubovňa nábor na novú prípravku a verí, že poctivou prácou a radosťou z pohybu sa dostavia i úspechy, aby sme deťom dopriali zažiť pocit víťazstva i zadosťučinenia.

Foto albumy