Bratislava TŠP - Propozície

Turnaj športových prípraviek

Basketbalový Klub Slovan Bratislava sa od svojho novodobého vzniku v roku 2006 snaží o zapojenie čo najväčšieho počtu detí a mládeže do basketbalu. Cieľom našej činnosti je vytvorenie a kontinuálne organizovanie medzi školskej športovej ligy v rámci Bratislavy, určenej pre dievčatá 1. stupňa základných škôl, ktoré sú organizované v športových prípravkách.

Do tejto akcie budú zapojených 5 škôl z rôznych častí Bratislavy, pričom každá škola vytvorí 1 družstvo. Napriek tomu, že garantom projektu je basketbalový klub Slovan Bratislava, v samotných turnajoch sa basketbal v pravom slova zmysle hrať nebude. Turnaje budú pozostávať z dvoch častí – štafetové súťaže a modifikovaná hra basketbalu „človek / kôš“. Súťaže štafetového typu sa budú zameriavať na základné pohybové schopnosti detí ako člnkový beh, skok z miesta, šprinty, driblingové štafety a ďalšie. Súťaž človek / kôš je modifikovaná hra basketbalu pre najmenšie deti, pričom ich úlohou nie je dať kôš, ale prihrať spoluhráčovi, ktorý stojí vo vymedzenom území a „nahrádza“ tak skutočný kôš. Každý Turnaj má iné zloženie súťaží, postupom času sa zvyšuje obtiažnosť jednotlivých súťaží.

1. kolo: 9.12.2017

Takéto Turnaje organizujeme 3 v priebehu školského roka, vždy v decembri, marci a júny, kedy sa dievčatá stretnú a môžu si vzájomne zmerať sily v súťažiach, vidieť ich pokrok a napredovanie v porovnaní s ostatnými prípravkami a čo je najdôležitejšie – hravou a súťaživou formou športovať.

Súvisiace články