Basketland camp 2017 Piešťany - článok

29. Basketland Camp privítal v Piešťanoch 210 detí

Počas uplynulého týždňa sa v Piešťanoch uskutočnil letný basketbalový tábor Basketland Camp. Prvý z dvoch turnusov dvanásteho ročníka najväčšieho podujatia svojho druhu na Slovensku sa zúčastnilo 210 detí z piatich krajín a 30 trénerov či extraligových hráčov.

Kemperi vo veku od 5 do 17 rokov boli rozdelení celkovo do dvanástich družtiev, v ktorých trénovali počas celého týždňa spolu so svojimi rovesníkmi. Každé družstvo sprevádzal počas campu asistent trénera, ktorý okrem basketbalových tréningov absolvoval s družstvom outdoorové či kondičné tréningy, rôzne kvízy, hry, besedu so slovenskými reprezentantkami a taktiež lekciu basketbalovej angličtiny „English is easy, basket is best“.

Každodenný program bol prepletený individuálnymi súťažmi, na ktorých mali kemperi možnosť zbierať body do celokempovej MVP súťaže. Mladí basketbalisti a basketbalistky tak mohli aj počas letných prázdnin rozvíjať svoj potenciál, pracovať na basketbalovej technike, osvojiť si nové zručnosti a získať tímové a športové zážitky.

Dvojfázové basketbalové tréningy viedli skúsení tréneri Kamil Vajda, Branislav Koczkáš, Laura van Dalen, Jaroslav Jeleník, Zuzana Babaríková, Michaela Grúňová a extraligoví hráči Branislav Brliť, Ondrej Haviar, Marta Páleníková a Zuzana Smuteková.

Kemp navštívili aj slovenské reprezentantky Terézia Páleníková a Angelika Slamová, ktoré sa na besede podelili s kempermi o svoje skúsenosti s profesionálnym basketbalom. Reprezentantky sa zúčastnili aj viacerých tréningov, na ktorých odovzdali kemperom svoje skúsenosti a poznatky. Angelika Slamová dokonca viedla niekoľko tréningov dievčat.

Kemperi mali možnosť spoznávať aj krásy kúpelného mesta Piešťany. Nazreli do centra mesta, navštívili kúpelný ostrov či absolvovali plavbu ľoďou po Sĺňave.

S 29. zastávkou Basketland Campu vyslovil spokojnosť aj zakladateľ tradície letných Basketland kempov František Kubala:,,Som šťastný, že vo svojom 12. ročníku sa Basketland Camp v Piešťanoch rozrástol do takýchto krásnych rozmerov. 210 mladých basketbalových nádejí zo všetkých kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech, Francúzska, Nemecka i Číny, spolu s 30 trénermi zažili bohatý a inšpiratívny športový program. Chcel by som sa poďakovať prezidentovi basketbalového klubu Piešťanské Čajky, ktorý nám poskytol kvalitné podmienky v modernej Diplomat aréne, vedeniu projektu „Zober loptu, nie drogy“, ktoré nás dlhodobo podporuje. Ďalej všetkým produktovým partnerom, ako aj celému Basketland tímu trénerov, asistentov a organizátorov, hráčkam úspešnej reprezentácie Slovenska, ktorí sa spolu počas prvého prázdninového týždňa rozdali deťom, ktoré si našli cestu na tohtoročný Basketland camp. Verím, že sa minimálne v rovnakom počte stretneme opäť o rok na Basketland Campe v kúpeľných, ale v posledných rokoch i basketbalových Piešťanoch.“

Ocenenia Basketland Campu v Piešťanoch:

MVP chlapci: Martin Krebes

MVP dievčatá: Viktória Kubinová

Najmladší kemperi: Olívia Miková (6 rokov) a Jakub Kubala (5 rokov)

Asistentky kempu: Marta Páleníková a Andrea Vajdová

Trénerka kempu: Laura van Dalen

Kemper a kemperka: Dávid Mažár a Estelle Straková

Zahraničný kmeper a kemperka: Pavel Czudek (CZ) a Simona Soošová (FRA)

MIP – cena pre hráčov s najväčším zlepšením:
Filip Holly, Alexandra Křenová, Ema Eliášová, Xingyang Shan, Sofia Cziráková, Petr Arendarčík, Tobias Krištof, Tereza Vandlíková, Patrik Matejčík, Alex Krajčovič, Lukáš Scholz
, Tomáš Cseri.

Zdroj: www.basketland.sk
Autor: Marta Páleníková