Krompachy Športové dni ŠZŠ 2016/2017 - Vyhodnotenie

Po droge a omamných látkach siaha čoraz viac ľudí a čoraz mladších ľudí. Drogy sú pre niekoho spoločenský problém, pre niekoho spôsob trávenia voľného času.
Protidrogová prevencia učí zvládnuť stresové situácie, učí asertívnemu správaniu a sebaúcte. Ak sa mládež včas podchytí, bude mať táto prevencia lepší efekt. Práve preto sa tento projekt pokúša o prevenciu prostredníctvom športovej aktivity mládeže.
Organizovaním športových aktivít chceme spojiť športovanie a dobré pocity z neho s posilňovaním zdravia a odstrániť tak potrebu umelých zážitkov prostredníctvom drog.
V snahe ukázať žiakom našej školy možnosti trávenia voľného času v spoločnosti svojich priateľov sme 9. júna 2017 zorganizovali v rámci projektu "Zober loptu, nie drogu“ Športový deň.
Tejto akcie sa zúčastnili všetci žiaci našej školy v počte 144.
V úvode tanečníci zatancovali Zumbu , ktorú nacvičovali v priebehu celého roka. Do tanca zapojili aj ostatných kamarátov . Následne sa utvorili futbalové a volejbalové družstvá. V jednotlivých turnajoch ukázali žiaci svoju zdatnosť a schopnosť pre kolektívnu hru.
Žiaci nižších ročníkov a žiaci B a C variantu sa prejavili v aktivitách, ako napríklad stolný tenis, tenis, floorball, hod na basketbalový kôš a hod lietajúcim tanierom.
Počas celého dňa bol žiakom poskytovaný pitný režim a občerstvenie.
V závere boli vyhodnotené všetky aktivity dňa koordinátormi projektu „Zober loptu, nie drogy. Najšikovnejší športovci, ale aj najsnaživejší žiaci dostali diplomy a tričká s logom "Zober loptu, nie drogy.“ Zástupcom projektu "Zober loptu, nie drogu“bolo vyjadrené poďakovanie za spoluprácu a sponzorské dary. Víťazmi sme boli všetci, ktorí sme trávili svoj čas pri športe v kolektíve svojich priateľov.

Zodpovední koordinátori: Mgr. Marta Belejová, Mgr. Janka Koršňáková