Brezno Športový deň - Vyhodnotenie

Putovné poháre víťazov Olympijského dňa získali kvinta a tercia

29. júna 2016 sa v Aréne Brezno po druhý krát uskutočnil Olympijský deň Gymnázia Jána Chalupku. Podujatie sa začalo slávnostným nástupom, na ktorom sa každá trieda predstavila pod vlajkou svojho štátu a príhovorom pani zástupkyne Ing. Jany Šteňovej . Potom sa športovci aj rozhodcovia svojím sľubom zaviazali dodržiavať pravidlá fairplay a súperenie sa mohlo začať.

Žiaci prvého stupňa osemročného gymnázia súťažili vo vybíjanej, florbale, futbale a vo viacboji. Aj keď sa zdalo, že najmladší, a niekedy aj o hlavu nižší primáni budú ťahať za kratší koniec, často svojich súperov poriadne potrápili. Vo vybíjanej zvíťazili dievčatá z prímy, vo futbale chlapci zo sekundy a vo florbale boli najlepší chlapci aj dievčatá z tercie. Až disciplíny viacboja a preťahovanie lanom rozhodli, že celkovým víťazom sa stala tercia, druhá bola príma a tretí skončili sekundáni. Súťaž žiakov prvého stupňa osemročného gymnázia opäť podporilo aj občianske združenie „Zober loptu nie drogy“, ktoré venovalo víťazom tričká, lopty a florbalové hokejky.

V kategórii starších študentov (2. stupeň osemročného gymnázia a štvorročné gymnázium) súťažili zmiešané družstvá v basketbale, florbale, futbale, preťahovaní lanom a viacboji. Spočiatku sa najviac darilo 3.B , ale po posledných disciplínach sa ukázali ako najlepší študenti z kvinty, ktorí získali putovný pohár. Za nimi tesne s rovnakým počtom bodov , ale menším počtom víťazstiev, skončila 1.A a na treťom mieste sa umiestnila 3.B.

Súťaže prebehli hladko, bez väčších komplikácií či zranení, aj počasie nám prialo. Víťazom ešte raz blahoželáme a tešíme sa na ďalší ročník.