Harlem Globetrotters v Košiciach 2016

Na Slovensko mieria oslávenci z Harlem Globetrotters

Už 90 rokov bavia doslova celú planétu. A o necelý mesiac dorazia opäť na Slovensko, aby malým aj veľkým predviedli basketbal v jeho najspektakulár­nejšej a najartistickejšej podobe. Ak si myslíte, že ste pod deravými košmi videli všetko, čo sa dá, tak verte, že kúzelníci v nezameniteľných modrých dresoch s ešte typickejšími bielo-červenými pruhovanými trenírkami vás dokážu presvedčiť o opaku.

Stane sa tak na Medzinárodný deň detí v košickej Steel aréne a o dva dni neskôr hneď dvakrát v Hant aréne na bratislavských Pasienkoch počas veľkolepej šou. Tú Harlem Globetrotters zostavili špeciálne pri príležitosti 90. výročia založenia tohto osobitého basketbalového zoskupenia a jeho členovia určite, ako to býva dobrým zvykom, do programu aktívne zapoja aj prítomných divákov.

Malú ukážku toho, čo pre fanúšikov „Harlemáci“ pripravujú mohlo na vlastnej koži zažiť aj niekoľko desiatok košických basketbalových nádejí. Tie na prvý tohtoročný májový utorok asi tak rýchlo nezabudnú, pretože ich podvečerný tréning sa vďaka prítomnosti jedného z členov Harlem Globetrotters zmenil na gejzír nefalšovanej basketbalovej radosti.

O neopakovateľný zážitok sa malým hráčom a hráčkam z metropoly východu postaral Orlando „EL GATO“ Meléndez, ktorý priamo osobne prišiel do Košíc pozvať všetkých basketbalových fanúšikov na narodeninovú oslavu, akú tak skoro (asi) nezažijú. Prvý a doposiaľ jediný portorický člen Harlem Globetrotters to aj napriek absencii ostatných kolegov v Angels aréne poriadne „rozbalil“.

Mačka, pretože tak znie preklad jeho španielskej prezývky do slovenčiny, basketbalové motorové myši z Košíc po palubovke poriadne popreháňala, aj keď ani najmenší východniari v hanbe neostali a „svojmu trénerovi“ dali poriadne zabrať. El Gato však potvrdil, že mu jeho prezývka patrí právom a ako správna mačka (takmer) vždy dopadol na nohy.

Košický „tréning“ však bol len maličkou ochutnávkou pestrého a bohatého hlavného menu, ktoré Harlem Globetrotters slovenským fanúšikom naservírujú 1. júna 2016 o 19.00 hod. v košickej Steel aréne a 3. júna o 16.00 hod. i 19.00 hod. v bratislavskej Hant aréne. Vstupenky na oslavu ich 90. narodenín si môžete zakúpiť prostredníctvom sietí Ticketportal a Predpredaj.sk.